Kreativnost

Nešto za one koji vole slatko

lifeX.hr

kk

 

Tražili ste recept!

Ovo je količina za jednu tortu, ako želite imati tortu na kat kao na slici, za gornji kat uzmite polovicu doze.

Tijesto:

  • 6 jaja
  • 9 dag šećera
  • 6 žlica vrele vode
  • na vrh noža soli
  • 12 dag brašna
  • 3 dag kakao praha
  • 1 vrećica praška za pecivo

Preljev:

  • 10 žlica umaka od čokolade (za koktele) ili čokoladnog mlijeka

Krema:

  • 1 l slatkog vrhnja za šlag (ne zašećerenog)
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice meda
  • 1 vrećica želatine u prahu

Premaz:

  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 5 dag maslaca
  • 1 žlica ulja
  • 50 ml vode

Glazura:

  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 5 dag maslaca
  • 1 žlica kakao praha

Pećnicu zagrijati na 175 °C. Dno kalupa za tortu (28 cm) obložiti papirom za pečenje.

Tijesto: Bjelanjke odvojiti od žumanjaka. Brašno, kakao i prašak za pecivo izmiješati i prosijati. Bjelanjke zajedno s malo soli čvrsto izraditi. Žumanjke zajedno sa šećerom i vrelom vodom kremasto izmiješati (2 – 3 minute). Žumanjcima dodati mješavinu brašna i 1/3 snijega od bjelanjaka te mikserom na najnižoj brzini kratko izmiješati. Zatim dodati ostatak bjelanjaka i metlicom za snijeg umiješati. Ne mikserom! Tijesto izliti u kalup, izravnati i staviti peći oko 40 minuta. Pečeni biskvit ostaviti da se hladi. Jednom ga prerezati i donji dio staviti na tanjur a oko njega obruč kalupa. Biskvit preliti s 5 žlica umaka od čokolade i premazati polovinom kreme.

Krema: Želatinu u prahu  preliti sa 6 žlica hladne vode i ostaviti da nabubri. U međuvremenu slatko vrhnje zajedno s vanilin šećerom, šećerom i medom čvrsto izraditi. Želatinu staviti na štednjak i na laganoj vatri otopiti. Dodati joj 4 žlice kreme, dobro izmiješati i želatinu lijevati polako u ostatak kreme, neprestano miješajući.

Premaz: Čokoladu sitno narezati. Maslac, ulje i vodu dobro zagrijati. Skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i nastaviti miješati sve dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se malo ohladi. Zatim premaz razliti po kremi i kolač ostaviti oko 10 minuta u hladnjaku da se hladi. Kolač izvaditi iz hladnjaka i premazati ostatkom kreme. Na kremu položiti biskvit i preliti ga s 5 žlica umaka od čokolade.

Glazura: Čokoladu sitno narezati. Maslac i kakao izmiješati i na štednjaku zagrijati. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Glazurom preliti kolač i ostaviti preko noći u hladnjaku.

via: ljiljananieder.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori