Putopisi

Neobični tuneli

lifeX.hr

Kada bi vas netko pitao volite li tunele, ne vjerujemo da bi odgovor bio potvrdan. No, kada pogledate slike ovih neobičnih tunela možda se i predomislite. Osim onih uobičajenih tunela poput Svetog Roka, dugih, klaustrofobičnih i opasnih postoje i neki puni ljepši, prozračniji i ne tako mračni.  (Link)

Ovaj prekrasni zeleni tunel nalazi se u Ukrajni u Klevenu. Nazivaju ga i tunel ljubavi jer je zaista romantičan.

Tunel kroz Rock Formation, Red Rock Canyon, Utah, SAD. (Link)

Pogledajte samo ovaj zadivljujući cvjetni tunel. Vjerojatno iz ovog tunela ne bi htjeli tako lako izaći. Fascinantan tunel zvan Wisteria nalazi se u Kawachi Fuji parku u Kitakyushu, Japan. (ViaPhoto)

Zamislite da imate ovakav  cool prostor za tržnicu. Sretnici koji će to imati su stanovnici Roterdama, naime gradonačelnik je najavio početak gradnje ovog velikog tunela na čijim će se zidovima pojavljivati slike velikog voća i povrća putem LCD zaslona.

Nova ikona za Roterdam očekuje se da će biti dovršena 2014. (Link)

Ovaj psihodelični Bund sightseeing tunel nalazi se u Šangaju  ispod rijeku Huangpu i nudi vožnju kapsulom, a doživljaj je nezamisliv. Ako budete bili u Šangaju ne propustite ovu vožnju! (Link)

Ovaj neobičan tunel može se vidjeti u kalifornijskom Nacionalnom parku Sequoa. Vozeći se cestom prolazite kroz izrezano deblo sequoe koja je pala još  1937. godine.  Umjesto da deblo makne s ceste uprava parka je odlučila napraviti prolaz 5,18 m širine i 2,44 m visine. I izgleda genijalno!  (Link)

Podvodni tunel u L’Oceanographic centru u Valenciji, Španjolska. (Link)

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori