Arhitektura

Neobična vila iznad jezera

lifeX.hr

Projekt Cliff House, naziva “The Lake House”  dizajniran je od strane studija Mark Dziewulski iz San Francisca. Vila se nalazi na strmom klifu iznad jezera Tahoe i na prvi pogled izgleda totalno nesimetrična. Kao da ju je neki nevaljanko izobličio u photoshopu.

Za razliku od ustaljenih strogih geometrijskih oblika moderne arhitekture ova vila je zaista posebna. Na pet konzola razine, sa 860 kvadratnih metara, na samom rubu stijene s prekrasnim pogledom na jezero predstavlja pravo remek djelo.

Ovaj suvremeni dom građen je od čelika, betona i stakla, sadrži četiri spavaće sobe, četiri kupaonice, stakleni lift, šest razina staklenog stubišta, fitnes centar, knjižnicu,  prostor za svakodnevni boravak, prostor za poslugu.

Kuća je u velikoj mjeri skrivena od ceste, a  njezin rascjepkani oblik odražava geometriju stjenovitih padina, omogućujući da se uklopiti u prirodni kontekst. Glavna prostorija ima pogled na jezero kroz prostrana stakla, koja su nagnuta prema naprijed kako bi se smanjila refleksija sunca i osigurala savršeni pogled na prirodne ljepote uokolo.

I što kažete, dalo bi se živjeti u njoj!

via: onekindesign.com

Pogledajte: Intrigantna staklena vila

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori