Trend

Nemojte kukati već djelujte

lifeX.hr

izgled

 

Laganim, ali sigurnim korakom dolaze nam dani obasjani Suncem. Ljeto kuca na naša vrata. Uskačemo u „oskudniju“ odjeću toplijih boja. No…

Vratimo li se nekoliko mjeseci unatrag, sjetit ćemo se onih finih kolača, sarmica, šunke i ostale papice koju smo proždirali u blagdanskim danima. Tko može zamisliti Božić ili Uskrs bez kaloričnog jelovnika, ma koliko se trudili zdravo se hraniti.

Znam da nekolicina vas svakog ponedjeljka kreće na dijetu.

Isto tako znam da većina istih i odustaje već u ponedjeljak poslije podne ili izdrže do utorka.

Drage moje dame, ako se želite riješiti nakupljenih kilograma morate dijelovati. Dijelovati?! Pa, da prestanite s improvizacijom. Pod tim mislim na one misli u kojima samoj sebi kažete od danas sam na dijeti i onda kroz sat vremena pojedete sve što vam dođe pod ruku.

Morate isključiti svaku improvizaciju, pod tim podrazumijevam „još samo danas“ ću pojesti cijelu čokoladu. I tako taj „još samo danas“ traje mjesec, dva, pa čak i tri mjeseca.

Pokušajte postepeno unositi promjene u svoj jelovnik.

Djelovanje je ključ svega. Djelovanje donosi promjene. Promjenama upravljamo mi. Upravljanje promjenama je vještina koja se ne može dogoditi preko noći. Moramo kontinuirano raditi na tome.

Većina tinejdžerki opčinjene su savršenim izgledom neprirodno uređenih modela na naslovnicama časopisa. Iako nam je danas svima jasno da iza svega stoji photoshop, pomamam za željenim izgledom postala je opsesija. Treba proći puno, puno vremena i mudrosti da žene počinu prihvaćati sebe onakvima kakve zaista jesu.

No, uvijek težimo izvrsnosti. Iako duboku u sebi znamo da je izvrsnost nedostižna i definitivno nemoguća.

No, vjerujem da djelovanjem možemo biti nadomak cilju, željama i potrebama.

Želite li dovoljno onu crvenu haljinu iz izloga?

Ako je odgovor potvrdan, onda morate pustite iz ruke sve te kolače, čipsove-mipspve, sokove pune šećera, neredovitu prehranu i nebrigu o tome što jedemo. Uvedite novu strategiju koja će lagano promijeniti prehrambene navike. Jednokratne dijete samo će organizmu donijeti puno više štete nego koristi.

Vaše tijelo je samo vaše, vi ste odgovorne za unos hrane u njega.

Potražite rješenje koje će ukloniti otpor prema potrebnim promjenama. Tek kad uklonite sve otpore i prestanete improvizirati, promjene će biti vidljive. A za to se trebate ipak malo više potruditi i misaone ideje kojih je lako posložiti u glavi krenuti u akciju. Bez akcije sve vaše misli kako ćete, samo što niste krenuli… samo je laž kojom sebe pokušavate zavaravati, a zapravo i same znate da od toga nikakve koristi.

Ako želite promjene, krenite u akciju, prihvatite izazov i što je najvažnije uživajte u njemu!

Sanja Mrvelj

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori