Produkt

Nećete vjerovati od čega je ovo

lifeX.hr

fordite-detroit-agate-car-paint-stone-jewel-7

Na prvi pogled reći će te da je ovo prekrasno drago i poludrago kamenje. I zaista tako i izgleda, pogotovo kada se od njega napravi nakit. No podrijetlo ovog „kamenja“ će vas doista iznenaditi.

Ovo što vidite na slici zove se Fordite ili Detroit Agate i mogu se naći samo u Detroidu i ne nalazi su u nikakvim prirodnim bušotinama ili gdje već, nego u staroj tvornici automobila. Sada se sigurno pitate kakve veze stara tvornica automobila ima s ovim. E pa ima, ovo što vidite nije ništa drugo nego naslage automobilski boja koje su se slagale godinama, dok je tvornica u Detroidu radila.

Kao i sada, i nekada su se na trakama automobili bojali raznim bojama, te boje su kapale svuda naokolo i s vremenom stvorile debele slojeve predivnih boja. A onda je netko primijetio kako ti otpaci izgledaju senzacionalno i dovoljno tvrdo da bi se od toga napravio nakit.

Očito otpad nikada nije otpad ako ste dovoljno kreativni da u njemu prepoznate potencijala za nešto novo. Stoga ne bacajte već reciklirajte i uživajte stvarati nove vrijednosti!

fordite-detroit-agate-car-paint-stone-jewel-111 fordite-detroit-agate-car-paint-stone-jewel-1 fordite-detroit-agate-car-paint-stone-jewel-2 fordite-detroit-agate-car-paint-stone-jewel-3 fordite-detroit-agate-car-paint-stone-jewel-4 fordite-detroit-agate-car-paint-stone-jewel-19 fordite-detroit-agate-car-paint-stone-jewel-20 fordite-detroit-agate-car-paint-stone-jewel-21

via:  fordite.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori