Trend

Ne zanemarujte ovu pomoć pri mršavljenju

lifeX.hr

3

Studija objavljena u časopisu Complimentary Therapies in Clinical Practice  po prvi puta otkriva kako konzumiranje kumina u prahu može pomoći u mršavljenju. Koristeći ovaj začin možemo brže izgubiti na težini, smanjiti tjelesne masti i razinu štetnih lipida u krvi.

 

Iranski znanstvenici su napravili malo istraživanje s 88 žena koje su htjele smršaviti. Nasumce su ih podijeliti u dvije skupine.

Prva skupina je konzumirala jogurt s 3 grama kumina, a druga skupina samo jogurt. Obije skupine su dobile savjete o prehrani i način kako da smanje dnevni unos kalorija za 500.

Rezultati istraživanja

Žene koje su konzumirale kumin  smršavile su oko 1,4 kilograma više u odnosu na one u drugoj grupi. Osim toga vrlo impresivan je postotak smanjenja tjelesne masti u toj prvoj  grupi i iznosi  14,64% u odnosu na 4,91% u drugoj grupi. Osim toga, žene koje su uzimale kumin imale su veće smanjenje indeksa tjelesne mase i opsega struka, kao i nižu razinu lošeg kolesterola.

Autori studije su zaključili da kumin u prahu može značajno povećati uspjeh smanjenje težine.

Naučite razliku i koristite ih pravilno

Kako kumin djeluje?

Kumin je bogata antioksidansima i fitosterolima. Fitosteroli su prirodne tvari biljnog porijekla koje su slične kolesterola u svojoj strukturi i funkciji. Oni inhibiraju apsorpciju štetnih kolesterola u probavnom traktu. Sjemenke su odličan izvor željeza i podržavati funkciju imunološkog sustava.

Kako konzumirati kumin?

3 grama kumina u prahu, doza koja je korištena u studiji, u pitanju je nešto manje od žličice. Ako vam se  mješavinu jogurta i kima ne sviđa, možete pokušati druge načine i dodati ga na kuhano povrće, rižu, krumpir ili salate.

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori