Ne ulazite u novu vezu, nije vrijeme

Svi znamo da je Venera planet ljubavi. Astrolozi kažu da baš taj planet ljubavi od 4. mjeseca ide u svoju retrogradnu fazu. To je događaj koji se događa svakih 18 mjeseci.

Što to znači za nas u našim svakodnevnim malim životima?

Kada Venera ide retrogradno, ona nas uzima za ruku i vuče u mrak naših ljubavnih odnosa. Retrogradni period bilo kojeg planeta je retrospektiva one teme koju taj planet pokriva. To je poput odlaska u duboku, tamnu jamu  kako bi pronašli prave istine, kao i vrijeme kretanja unatrag, možda da pokupimo izgubljene komadiće iz prošlosti, kako bi dobili novi uvid i nešto popravili ili zauvijek završili.

Venera u našem tijelu povezana je sa srcem i crijevima (ljubav i intuicija) pa zbog toga ovo doba retrogradne Venere  može nam pomoći probuditi svoje srce i dobiti novo razumijevanje istinske ljubavi. Ovo je vrijeme kada ćete misliti o prošlosti, o situacijama koje su ostale neriješene i tajnovite. Venera će nam pomoći ukloniti blokade i prepreke kako bismo mogli iskusiti blaženstvo bezuvjetne i Božanske ljubavi.

Ponekada se mogu pojaviti i zdravstveni problemi, to je način na koji nas Venera upozorava da slušamo svoje tijelo i njegovu univerzalnu mudrost. Svatko od nas posjeduje duboku istinsku mudrost koja nam se javlja kao intuicija. Ako se dublje povežemo s tom istinskom mudrosti bolje ćemo poznavati sami sebe, ali i tajne života.

Ove godine, Venera je retrogradna kroz znakove Ovna i Ribe. Ova dva znaka utjelovljuju energiju početka (Ovan) i kraja (Ribe). Baš zbog toga vrijeme je da izliječimo rane svog srca, otpustimo prošle ljubavi ili toksične odnose, otklonimo blokade kako bi se otvorili novoj dubljoj ljubavi. Nema nečeg novog dok ne završimo stari ciklus i podvučemo crtu. Osim toga Venera nas tjera da situaciju pogledamo kroz objektiv našeg srca, a ne uma.

Retrogradna Venera je i vrijeme da potaknemo svoju intuiciju koja se javlja kao onaj čudni osjećaj u stomaku ili crijevima “gut feelings”, Venera osnažuje vezu između srca i crijeva, što čini moćan energetski centar. Svi smo osjetili “leptire u želucu”  a ti osjeti su rezultat akumulacije energije koja se filtrira iz srca.

Kada dođemo u balans  da naše srce i crijeva rade u simfoniji, tada možemo jasnije slijediti svoju intuiciju i razumjeti intuitivne poruke kad stignu.

Ako ste još uvijek zbunjeni oko nekih svojih osjećaja, ako se nalazite u odnosu kojeg treba preispitati, Venera će u tu zbrku donijeti jasnoću. Na prvi pogled, u početku, može se dogoditi da nam se srce prvo zatvori, a može se pojaviti i osjećaj povučenosti. Razlog tome je što prvo moramo zaviriti u sebe kako bi otkrili koju to nepotrebnu prtljagu vučemo za sobom i kako bi se oslobodili tog balasta.

Dok je Venera retrogradna, okružite se stvarima koje će vam pomoći ojačati vašu srčanu čakru, kao što su ružičasti ili zeleni kristali, ružičaste svijeće, cvijeće i druge predmete koji podsjećaju na žensku  energiju.

15. travnja 2017. godine Venera će se pomaknuti iz svog retrogradnog hoda i do tada njezine najvažnije lekcije će biti obavljene. U svoju uobičajenu energije i vitalnost vratit će se do 18. svibnja, 2017. godine, tako da se neke lekcije mogu zadržati do tog vremena.

Mnogi astrolozi savjetuju da se u to doba ne započinju nove veze, brakovi, poslovi, ne kupuju luksuzni predmeti.

Svemir nas uvijek stavlja tamo gdje trebamo biti, i uvijek nas vodi na putovanja koje nam je potrebno, tako da nikada ne idite protiv svog prirodnog instinkta, a sada je jedinstvena prilika da ga u ovom periodu naučite slušati.

 

Facebook komentari

  • Podijeli ovaj post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *