Šareno

Ne, ovo nije photoshop

lifeX.hr
fotka:John Wright/Guinness World Records

Cathie Jung rođena 1937. godine u Connecticut SAD i upisana je u Guinness-ovu knjigu rekorda kao živuća osoba s najmanjim strukom na svijetu, svega 38,1 cm. Cathie je udana za Boba, ortopetskog kirurga i imaju troje djece.

Njezin struk nije djelo nikakvog plastičnog kirurga već upornog rada. Naime Cathie dan i noć od 1983. godine nosi korzet kako bi „trenirala“ svoj struk i to 24 sata dnevno. Jedino ne nosi korzet samo onda kada se tušira. Tightlacing je praksa nošenja čvrsto vezanih steznika za postizanje ekstremne izmjene izgleda. Cathie koja je inače visoka 165 cm je imala „normalni“ struk od 66 cm 1959. kada se udala za Boba. No kako njen suprug obožava viktorijanske obline žena, na njegov nagovor ona je krenula u ovu čudnovatu avanturu.

Cathie nije imala nikakav zdravstveni problem zbog nošenja korzeta 24 sata svih ovih 28 godina, čak liječnici kažu da joj je to ojačalo kralježnicu. Njezin muž kao ortoped kaže da što se tiče rebara ona su ostala nedirnuta, osim zadnja dva koja su i onako fleksibilna, a crijeva i želudac samo su se malo spustili dolje. Jedini problem koje Cathie ima je suha koža zbog svakodnevnog nošenja korzeta.

No njezin struk nije najuži struk svih vremena, dotična Polaire koja je živjela početkom dvadesetog stoljeća imala je struk 33-36 cm, različite su mjere pronađene u literaturi. Njene mjere su 99-38-99 tako da joj je razlika između bokova i struka ogromnih 61 cm što njenoj figuru zaista daje pravi izgled pješčanog sata.

Poznata Dita Von Teese ima obim struka 42 cm, no s obzirom na njene godine još je moguće smanjiti obim struka ako Teese bude to željela.

 

via:cathiejung.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori