Priče života

Naučite tajnu “praznih košara”

lifeX.hr

kosare1

Živeći  svoje živote uopće nismo svjesni razloga zašto smo stvoreni i gotovo cijeli život nam se čini kao prolazna praznina u kojoj ostariš, postaneš slab i jadan i  na kraju svega samo nestaneš kao da te nikada i nije bilo. No, da li je to stvarno tako i možemo li mi sami nešto promijeniti. U današnje vrijeme već i ptice na grani znaju kolika je moć naše svijesti, a samim time i nas samih.

Postavimo si pitanje: „Ako stvarno nismo svjesni sebe i toga zašto smo ovdje, ako se nikada i ne pitamo o smislu života i ne poželimo istraživati vlastite dubine već puštamo da nas vrijeme nosi, stojeći i čekajući da se nešto desi, zar stvarno mislimo da će nam se išta drugo moći dogoditi osim praznine i tuge?“

Hoćemo li se malo igrati? Predočite si vrijeme kao košare koje žude da ih ispunite s akcijama, energijom, veseljem, ljubavlju, predivnim emocijama, osmijesima, oduševljenjem……! Zamislite da je ispred vas velika pokretna traka na kojoj putuje bezbroj praznih košara i samo čekaju da ih napunite. Svake sekunde, ma svakog djelićasekunde prolazi jedna košara ispred vas i čeka da je napunite svim mogućim blagom, dolazi, prolazi  i odlazi u nepovrat. Dok stojite  ispred te trake imate mogućnost napuniti svaku tu košaru svim svojim ljepotama!

A znate što mi radimo dok stojimo ispred tih košara?

Stojimo u strahu i usredotočeni smo na one jučerašnje košare i zašto ih nismo napunili kakao treba, a onda mislimo o onim košarama koje će doći sutra i brinemo kako ćemo njih puniti!!!   I dok stojimo i mislimo o tome košare ispred nas prolaze, tužne i prazne, napunjene tek našim strahom, bez ikakvog blaga u sebi, čak niti s jednim malim osmijehom!

Možete li shvatiti da je naša cijela svrha u životu stajati ispred košare koja je upravo ispred nas i potruditi se napuniti je najvrjednijim divotama, predivnim mislima, akcijama, pozitivnim emocijama, ljepotama.  Samo tako napunjene košare mogu privući u naš život nove ljepote i veličanstvene trenutke. Dakle, ako želimo istinski pogledati naš život kao i sve te košare koje dolaze do nas, jedino što nam je činiti je ispuniti ih blagon. To je jedini način kako možemo kontrolirati naš život i našu budućnost, otvarati vrata sreći i ushićenosti.

Naš život je ispunjen s toliko trenutaka, ali u većini njih ili gotovo u većini, mi smo fokusirani na prošlosti i krivnju ili na brigu o tome što će donijeti budućnost, ne pitajući se što je s košarom koja je ispred nas baš sada?

Hajde zapitajte se, što to radite baš sada kako bi tu košaru ispred vas napunili ljepotama, ne obazirući se na rezultat. Rezultat je akcija sama!! To je mjesto gdje se trebamo usredotočiti. U trenutku kada nismo fokusirani na sadašnjost sa svim našim srcem, tada kao da i ne živimo, tada propuštamo život čineći ga bezvrijednim!

Kada je vaša „glava“ bilo gdje dalje samo ne u ovome trenutku, to je jedan od načina da identificirte i shvatite kako niste u pravoj svijesti, niste na pravom putu, ne pratite val života, ne živite svoje potencijale i puninu.

Koliko ste puta bili u društvu s nekim koji uopće nije bio s vama već je u svojim mislima vrtio spomenute prošlo-buduće obrasce. Niste čak mogli niti uspostaviti konverzaciju s takvom osobom, nije vas čula. Jednako tako život ne može komunicirati s vama, ne može vam davati niti otkrivati vlastite tajne jer jednostavni niste prisutni.  A onda se mi žalimo kako je život prazan i bez smisla!

Sada kada znate „tajnu praznih košara“ vrijeme je za promijene, zar ne? Vjerujem da više nikada nećete dopustiti da i jedna košara od vas ode prazna, a kamoli napunjena strahom i krivnjom i bijesom…..!  

Ključ je u vašim rukama, vi imate slobodnu volju napraviti što god željeli……. a košare su tu, poslušajte kakao prolaze pokraj vas…tik-tak, tik-tak, tik-tak…….!!!!!

DG

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori