Poruka dana

Naša svijest određuje što je dobro, a što loše

lifeX.hr

10 vrijeme

Često zaboravljamo ulogu duhovnosti u našim životima. Stvari se događaju i mi reagiramo na njih. Dopuštamo da nas utezi života vuku na dno.  Ono što treba zapamtiti je činjenica da je  naša svijest ono što određuje je li nešto negativno ili pozitivno u našem životu.

Kako to naša svijest određuje što je pozitivno ili negativno?

Pogledajmo na praktičnom primjeru stvarnog svijeta. Poduzetnik susreće pravi kontakt, dobiva veliki ugovor, u igri je puno novca, a zatim … BOOM! Dogovor pada iznenada i sve propadne. Zvuči prilično loše, zar ne?

Kako osoba reagira? S jedne strane može gledati na to kao na veliki udarac koji će ga slomiti, može ući u sindrom žrtve i poečeti se samosažaljevati. Dakle gledati na ovu situaciju negativno. No, s druge strane, ta ista osoba može reći u sebi: “Možda je ono što se dogodilo potrebno za moj duhovni rast, trebam naučiti, ojačati i onda me čeka nešto još i bolje.”  Tako izgleda kada istu situaciju gledamo u pozitivnosti. To su te dvije razine svijesti, jedna negativna i druga pozitivna. Ovom pozitivnom razinom svijesti privući ćemo i pozitivnost  u naš život i osigurati da prihvaćamo stvari na drugačiji način koji nas vodi ka istinskoj sreći.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori