Produkt

Namještaj od čipke

lifeX.hr

 Što kažete na ove predivne komade namještaja od čipke!! Ovu razigrana kukičastu viziju napravio je Marcel Wanders. Nismo baš sigurni da je Marcel sam i kukičao iliti heklao ovu zbirku, ali ju je svakako dizajnirao i osmislio.

Čipka je napravljena od bijelog pamuka i kukičana je u razigranom cvjetnom uzorku, a  sama struktura napravljena je od epoksidne smole.  Ovom kombinacijom  Marcel je ostvario osjećaj prozračnosti i elegancije, te što je posebno zanimljivo tradicionalnom zanatu naših baka dao je jedan novi život i proširio njegove dekorativne mogućnosti . Navodno je čak i poznati par Jay-Z i Beyonce kupio jedan ovakav kukičasti komplet na obilaska izložbe dizajna u Miamiju.

Namještaj ja zaista prekrasan i mislim da bi bilo koji komad učinio estetski nezaboravan ugođaj u svakom domu.

Zapravo sada tek vidim kakao je moja baka bila pravi umjetnik. Naheklala bi (tako je ona govorila) određeni uzorak čipke onda bi to stavila u zdjelicu koja joj je služila kao kalup i namočila štirkom. Kada bi se štirka osušila čipka je zadobila oblik zdjelice i koristila se za ukras na stol. Da, tada mi je to bilo staromodno i smijala sam se što baka ima na stolu, sada mi se čini fascinantno i dala bih sve da na stolu imama jednu tako „uštirkanu čipkasti“ korpicu!

  

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori