Hoteli/restorani

Najveći bazen na svijetu

lifeX.hr

07

Možete li zamisliti 250 milijuna litara vode? E upravo toliko litara filtrirane vode iz Tihog oceana sadrži najveći bazen na svijetu. Napravljen je 2006. godine i još uvije drži Guinnessov rekord za bazen s najvećom površinom, čak 6x većom nego što je bazen na drugom mjestu Orthlieb Pool, Casablanca, Moroko.

Ovo bazensko čudo dio je San Alfonso del Mar resorta u Algarrobou, u Čileu. Dug je 1,013 metara i velik je oko 8 hektara.

Naravno da gradnja takvog bazena nije bila jeftina, kažu da je koštao negdje oko 2 milijarde dolara, a sam sustav filtriranja kako bi voda bila kristalno čista koštao oko 3,5 milijuna dolara. Voda u bazen je 26  oC što je oko 10 oC  više nego u oceanu.

Kada vidite kako izgleda Tihi ocean, a kada pomislite i na njegove stanovnike, pogotovo one koji grizu, zapravo ovo je odlična ideja za posebnu turističku ponudu. Tko nema more poput našeg, toplog, bistrog i pitomog mora si graditi bazene.

Eto bravo za Čile, vjerujemo da su turisti doista zadovoljni ovom ljepotom i da baš ništa nemaju protiv.

Pa ako ikada sletite u Santiagi de Chile odite samo 90 kilometara na istok i buč ravno u ovaj bazen s pogledom na valove Pacifika.

01

02

03

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CHILE-GUINNESS WORLD RECORDS-SWIMMING

06

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori