Životne spoznaje

Možemo uvijek više

lifeX.hr

vise

Ako smo iskreni prema sebi priznati ćemo si da vrlo često znamo, ne samo spavati preko noći, već na neki način spavamo i danju. Vrlo lako “odrađujemo” dan, uđemo u svoju svakodnevnu rutinu, trudimo se biti dobri i odraditi sve to što već trebamo uraditi. Tako nam prođe dan i sutra opet iz početka.

 Mislite li da je to dovoljno? Mislite da li je to istinski život kakvog možete živjeti? Mnogi ljudi misle da je biti dobar, dovoljno za život? No, odgovor na to pitanje glasi, ne, to nije dovoljno! Ako stvarno želimo živjeti tada to zahtjeva puno veću želju i strast za istinskim ispunjenjem kojeg svakodnevno treba graditi.

Za potpuno ispunjen život moramo se više probuditi i ubrizgati novu energiju u naš svakodnevni život. U praksi to znači prepoznavanje naših pojedinačnih darova. Svatko od nas ima svoj paket prekrasnih darova i talenata koji smo dobili kakao bi to podijelili sa svijetom. Otkriti naše darove  ne možemo dok nismo svakodnevno u stanju njegovati zahvalnost na svemu što imamo i svjesno “raditi” na tome da vidimo dobro u sebi i u drugima. Konstantno fokusiranje samo na loše, bilo u ljudima ili situacijama neće nas odvesti nikuda osim u frustracije. Za promjenu trebamo se svjesno, svakodnevno fokusirati na ono dobro. A svatko u sebi ima nešto što je dobro, baš svako.

To nije lako učiniti ali nije nemoguće. Upravo zbog te svjesnosti da se fokusiramo na dobro moramo biti budni i uvijek u trenutku.

Danas je depresija i tuga jedan od naših najvećih neprijatelja za postizanje potpunih ljepota. Kada padamo u očaj kao da se isključimo od napajanje životnom energijom pa gubimo jasnoću. Tada ne možemo pristupiti informacijama koje su pripremljene samo za nas. A te poruke su posvuda, znakovi koji nam ukazuju i vode nas, no mi ih ne vidimo jer smo previše uhvaćeni u nama samima i našim (i tuđim) negativnostima. Tada ne vidimo ništa dalje!

Kada se osvrnemo nazad na ono što smo do sada ostvarili ne trebamo žaliti što nismo uradili više, jer koliko god napravili mi smo uvijek sposobni napraviti bolje s našim darovima i talentima koji su nam dani. Uvijek dođe vrijeme kada se osvrnemo i pitamo: “Da li sam napravila/o dovoljno, da li samo poklanjala/o svoje darove?”

Stvar je u tome da uvijek cijenimo to što smo napravili, ali da isto tako,uvijek imamo želju za korak dalje. Nikada ne bi smjeli biti potpuno zadovoljni jer tada nećemo imati motiva za daljnji rast, a mi smo ovdje da ostvarimo svoju dušu. Uvijek postoji još jedna razina više koju možemo doseći, a sa njom i sve ljepote koje nas čekaju tamo. Neka nam to bude stalni izazov!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori