Mlađak u Biku – sjeme novog početka

Simbolika ovog Mladog Mjeseca (26.4., 13:16 sati) sadržana je u povezanosti sa svime što nas okružuje. Budimo u sadašnjem trenutku, poštujmo ono što je zadano, a našim idejama i ciljevima koje želimo ostvariti dajmo jasniji oblik i strukturu. Posijte da biste mogli žeti.

Ovo je i vrlo senzualan Mjesec koji traži dodire, milovanja i stvara intenzivan seksualni naboj. Idealno za parove i ljubavnike.

Poziva nas i na preispitivanje vlastitog sustava vrijednosti.  Kako vrednujemo sami sebe, svoje znanje, talente i sposobnosti? Cijenimo li se dovoljno ili smo sami sebi najveći kritičari? Znamo li rukovati s novcem, zaraditi ga? Na koji način još efikasnije kapitalizirati svoje vještine? Pronađite odgovore na ta pitanja.

Bik je vrlo moćan znak zemlje i fiksne kvalitete, stoga u ovom trenutku možemo dosegnuti vrlo praktične ciljeve i realizirati ono do čega nam je stalo.

Riječ je o energiji plodnosti, rasta i bujanja. Stoga promislite o tome koje sjeme želite posijati, što je to što u svom životu želite oploditi, uzgojiti kako bi proklijalo i naraslo.

Ovaj proljetni Mlađak podržava vas u njezi svog tijela i duše, on spaja nebo i zemlju, duhovno i materijalno. Za čim žudite u posljednje vrijeme?

Je li riječ o ljubavi ili vezi? Ako je odgovor potvrdan uzmite malo vremena i u tišini promislite o tome što želite živjeti u vezi? Je li riječ o osjećaju bliskosti, povezanosti, seksu, prijateljstvu…? Zapišite svoje želje, zapišite i sve one vlastite vrijednosti i vrline koje ste spremni dati svom partneru i odnosu. Osjetite ih, budite sigurni u njih. Na taj način dobivate jasniju viziju sebe u odnosu, a istovremeno manifestirate snagu svojih želja i potreba.

Želite li pak zarađivati više novaca, razmislite o tome koje su vaše vrijednosti i talenti koji bi vam mogli omogućiti dodatni posao ili povišicu. U čemu ste izvrsni? Preispitajte sustav samo-vrednovanja. Novac i to koliko zarađujemo često je  u korelaciji s tim koliko vrednujemo sebe i svoje poslovne sposobnosti. Što ih manje cijenimo i uzimamo li ih zdravo za gotovo, manje ćemo novca imati ili će nam on kliziti kroz prste. Što smo sigurniji u sebe, u svoje znanje i talente, novac će lakše pristizati u naš život. Otpustite grč i strah kad je novac u pitanju. Što ste uvjereniji da ga nemate dovoljno, manje će ga biti.

Mlađak u Biku je i potraga za sigurnošću. Često smo uvjereni da bi dobitak na jackpotu riješio sve naše probleme. Smatramo i da je lakše živjeti udvoje (računi, krediti, odgoj djece), nego biti sam, sigurnije je. Uvjerenja smo i da je naša sigurnost povezana s drugim ljudima i njihovim odnosom prema nama. No ona prava, autentična sigurnost ne ovisi o dobicima na lotu, vanjskim okolnostima i o tome jesmo li u braku ili smo sami. Ona se stvara unutar sebe i kad se jednom ustoliči nema toga što ju može poljuljati na dulje vrijeme.

Mlađak u Biku budi sva osjetila. Volite li mirise, boje, okuse, što vas uzbuđuje i inspirira na kreativno izražavanje? Uživajte u umjetnosti, kulinarstvu, vrtlarstvu, glazbi, plesu. Stvorite i oživite neku novu strast u sebi koja će probuditi i strast prema životu, osjećaj ispunjenosti i zadovoljstvo sobom. Bez strasti djelujemo potrošeno, umorno, često i tjeskobno. Strastvenim pristupom životu imamo osjećaj da ga uistinu i živimo.

Ovaj Mjesec nam poručuje – zastani malo, pogledaj što si sve dosad stvorio u svom životu, budi zahvalan na tome i prestani brinuti zbog onoga što nemaš. U ovome trenutku sve je kako treba biti. Fokusiraj se na ono što je tu i sada, zaboravi na ostalo. Venera kao vladar ove Mjesečeve mijene nalazi se u Ribama, pa je nužno okolnostima se prepustiti otvorenog srca.

Julijana Oremović

Facebook komentari

  • Podijeli ovaj post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *