Zdravlje

Mjesto uživanja u zdravoj hrani

lifeX.hr

1

Kada pomislimo na hotele i hotelsku hranu mnogima asocijacije na to nikako nisu vezane uz zdravlje i zdravu prehranu, no neki hoteli uvelike lome te ustaljene paradigme na opće zadovoljstvo njihovih klijenata.

Takav jedan inovativan pristup hrani ima hotel ARCOTEL Allegra. Nakon velikog uspjeha ljetnog Healthy jelovnika, zimske radosti na tanjuru donosi novi Healthy jelovnik koji su zajedno osmislili chef Ivan Simončić i poznati pobornik zdravog načina života Mario Valentić. Otkad je ovaj dvojac u travnju prošle godine predstavio novi gastronomski koncept hotela ARCOTEL Allegra za ljude koji teže zdravom stilu života, ne prestaju oduševljavati svojim zanimljivim kombinacijama namirnica i okusa.

Ovaj prvi zagrebački lifestyle hotela svoju  kulinarsku ponudu temelji na pomno odabranim svježim namirnicama hrvatskih dobavljača, a njihov zimski Healthy jelovnik u potpunosti razbija predrasude o zimskoj hrani kao „teškoj“, visokokaloričnoj i jednoličnoj. Novi specijaliteti tako su lagani i zamamni…

„Mario je svojim healthy savjetima dao ideje i smjernice koje sam potom realizirao na tanjuru. Svaki od menija; mesni, riblji ili vegetarijanski nudi kombinacije sezonskih namirnica tipičnih za ovo doba godine. Tako možete probati krem juhu od mrkve, đumbira i curryja koja će vas zagrijati; pršutom omotani janjeći kare sa sarmicom od ječma i leće – jelo s mnogo komponenata koje se odlično slažu i upotpunjuju, te poširani losos kao glavno riblje jelo u kombinaciji sa šafranom i pestom genovese uz slani krumpir i čips od rukole. Novi healthy deserti kombinacije su zdravog s elementima slastičarstva u kojima su glavni sastojci kesten, batat i mrkva“, otkriva chef Ivan Simončić.

„Okosnica zimske prehrane su namirnice koje zagrijavaju, poput đumbira, češnjaka, ječma… Toplinu nam daje i korjenasto povrće putem kojega se, u skladu s makrobiotičkim načelima, prenosi energija zemlje u naš organizam. Korjenasto povrće pripremili smo na zanimljive, nesvakidašnje načine – primjerice, pohani celer. Izuzetna kombinacija je proso s lososom i špinatom. Proso je izvrsna bezglutenska namirnica“, ističe Mario Valentić.

Upravo su se proso i ječam pokazali kao „pun pogodak“ u jelovniku. Ove drevne vrste žitarica superhranjive su i zasitne, a ipak niskokalorične i lako probavljive. Daju obilje energije, jačaju imunitet i pročišćuju organizam zahvaljujući vitaminima B skupine, mineralima (kalij, magnezij, cink, selen, mangan…) i vlaknima. Ove tvari ujedno olakšavaju „sagorijevanje“ masti u organizmu, pa su proso i ječam odlični pomagači u održavanju normalne tjelesne težine. I korjenasto povrće prvorazredan je „čistač“ organizma, baš kao i đumbir koji je savršen za postblagdansku detoksikaciju.

ARCOTEL Allegra poznat je i po zdravim napicima – okrepljujućim detox smoothiejima, koji u zimskoj verziji obiluju proteinima potrebnima za stvaranje energije. „Dragocjeni mliječni protein – kazein, zajedno s bananom i chia sjemenkama spojili smo u visokoproteinski smoothie, obogaćen okusom čokolade ili vanilije. Idealno za sportaše i rekreativce te za regulaciju tjelesne težine“, preporučuje Mario Valentić.

„Uz Healthy jelovnik, koji možete kušati u ugodnom ambijentu restorana Radicchio i Joe’s bara, nudimo mogućnost grupnog i individualnog vježbanja u centru HealthyFIT by Mario Valentić, koji se nalazi u sklopu hotela. HealthyFIT centar i Healthy jelovnik dostupni su svima, a ne samo hotelskim gostima, pa svatko po želji može doći na doručak, ručak ili večeru, vježbati uz super trenera, opustiti se na masaži ili u sauni… Suradnjom s Marijom Valentićem konstantno razvijamo hotelsku ponudu u smjeru zdravlja, što u konačnici predstavlja i daljnji doprinos našoj dugogodišnjoj brizi o održivosti i očuvanju okoliša“, ističe Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela ARCOTEL Allegra Zagreb.

Sada kada ovo znate ravno u ARCOTEL i uživajte u zdravim i slasnim obrocima.

arcotel

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori