Hoteli/restorani

Mjesto gdje su majmuni konobari

lifeX.hr

Kayabuki-majmun konobar

Koliko puta ste bili ljuti na konobare? Bezbroj puta, priznajte. Spori su, smotani, ne tako ljubazni, a što mislite da ih se zamijeni s majmunima. Možda vam zvuči kao šala, ali nije uopće. Restoran u Miyukihoncho dijelu Utsunomiya, sjeverno od Tokija tradicionalna je ‘sakea kuća‘ i tu ne bi bilo ništa neobično da radno osoblje nisu dva majmuna. Yat-chan i Fuku-chan rade kao konobari, na sebi čak nose i maske s ljudskim licem da bi bilo što vjerodostojni. Oni kupe narudžbe, donose ručnike i pomažu gostima oprati ruke prije nego naruče svoje piće, kao što je običaj u Japanu. Vjerovali ili ne, par je zapravo ovjeren od strane lokalnih vlasti za rad u restoranu.

Golo tijelo kao pladanj!

Večera u oblacima

Ova dav slatka majmuna su svoju karijeru započela kao kućni ljubimci vlasnika Kaoru Otsuka koji je radio u restoranu. S vremenom, igrajući se, majmuni su počeli oponašati Kaoru i raditi u restoranu s njim, a sada su već toliko spretni da puno toga znaju sami. Gosti su oduševljeni i kažu da su majmuni u stanju razumjeti točan nalog i zapamtiti ga. “Naručili smo više piva,” rekao je jedan gost, “a Yat-chan nam je sam donio što smo naručili. Nevjerojatno je kako se čini da razumiju ljudske riječi.“

Na večeru 80 m pod zemljom

Izgleda da se ovdje svi dobro zabavljaju, pa ako vas ikada posao ili istraživanje drugih kultura dovede u ove krajeve nikako nemojte propustiti ovakvoo jedinstveno iskustvo.

A kada smo već kod jedinstvenog iskustva, možda bi mogli predložiti našim turističkim djelatnicima,  vodeći se ovim primjerom, da unesu neke novine na našim poznatim ljetnim destinacijama. Istina je da baš nemamo majmuna, ali tko zna možda bi i magarci bili od pomoći.

Kayabuki-majmun konobar.1jpg

 

 

 

 

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori