Putopisi

Mjesta koja izgledaju nestvarno II dio

lifeX.hr

06

6. Cesta na atlanskom oceanu, Norveška

 Norveška je puna nevjerojatnih krajolika , ali ništa tako snažno ne dočarava kombinaciju prirode i djela ljudskih ruku kao što je  Atlantic Ocean Road. Izgrađena kao veza udaljenog otoka s europskim kopnom, cesta je zapanjujuće lijepa .

Popularne automobilske tvrtke vrlo često snimaju svoje reklamne kampanje na ovoj cesti jer sve izgleda vrlo nestvarno i vrlo fotogenično.

07

7. Avenija Baobab, Madagaskar

Avenija Baobaba nalazi  se na Madagaskaru, no slični prizori mogu se vidjeti u još nekoliko dijelova Afrike.  Zbog svoje nesvakidašnje ljepote krajolik privlači putnike iz cijelog svijeta, što ga čini jednim od najposjećenijih lokacija u regiji, a od 2007. godine zvanično je postao i prvi nacionalni spomenik Madagaskara.

Desetak stabala visokih i preko 30 metara okružuj usku prašnjavu cestu i nude oku nestvaran estetski doživljaj. Lokalno poznata kao renala (‘Majka šume”), ova stabla pripadaju najvišim baobabima na svijetu: Adansonia grandidieri, nazvana po francuskim botaničarima iz 19. stoljeća, Michelu Adansonu i Alfredu Grandidieru.

08

8.  Aogashima, Japan

Dobrodošli u Jurassic Park Aogashima . Ova neobična vulkanski otok se nalazi oko 358 kilometara od obale Tokiju , a tu živi tek oko 200 stanovnika. Nismo sigurni d ali su nekada dinosauri živjeli ovdje, ali otok je doista fascinantan. A što to čini Aogashima tako nevjerojatnim? Osim svog nesvakidašnjeg izgleda to je jedini otok vulkan  koji je dom još jednog vulkana u sebi. Mama i dijete vulkan ili govoreći jezikom konzumerizma 2 u 1.

09

9. Mendenhall ledena špilja, Aljaska

Većina ledenjaka izgledaju impresivno izvana, no Mendenhall ledena špilja – smještene na udaljenoj Aljasci – još je impresivnija iznutra. Znanstvenici i arheolozi otkrili su fosile stabala koji se nalazi unutar špilje zarobljene tu već  tisućama godina. A ledeni krajolici u samoj špilji izgledaju poput veličanstvenog umjetničkog djela.

10

10. Leshan Giant Buddha, Kina

Ovaj 71 metar visok kip Buddha je jedna od najvećih skulptura svijeta  sagrađena  za vrijeme dinastije Tang (od 618-907 godine). Ovog  Buddha diva dao je sagraditi kineski redovnik zovan Haitong, koji je tko želio smiriti turbulentnu i opasnu Minjang rijeku .

Nevjerojatno, ali njegov plan je uspio . Tijekom izgradnje gigantskog Bude, toliko stijene je palo s litice koja je promijenila dubinu vode i od burne rijeke  napravili rijeku  pogodna za plovidbu trgovačkim brodovima . Više o tome možete pogledati  ovdje

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori