Trend

Misli li Petrov da je u Matrixu?

lifeX.hr

 

neo1

Stigao nam je Badnjak, vrijeme mira, ljubavi i opraštanja. Vrijeme koje u nama treba buditi duboke vrijednosti, samilost i toleranciju prema svima. Da tako bi trebalo biti, to je pravi kršćanski duh, zar ne?

A što mi danas imamo?

Gledajući što se trenutno oko nas zbiva ne možemo biti ravnodušni. Znamo svi da je politika kurva, ali da je baš tolika kurva vjerojatno nitko od nas nije slutio. Političari su dolazili i odlazili, krali nas, lagali, vukli za nos, obećavali, a onda mrtvo hladno dobijali amneziju na sve što su izrekli. Sjetite se samo što nam je na zadnje obećavala naša Predsjednica, bila su joj puna usta odlazak s Pantovščaka, smanjenje ureda, borba za najsiromašnije….! I što je od svega toga bilo! Jedno veliko ništa! Jel je netko zbog toga proziva! NE!

Izgleda da su se političari toliko navikli na našu šutnju pa nas sada toliko lažu i čak to i ne sakrivaju. Mi smo stoka sitnog zuba za koje nitko ne mari, pardon, mari samo onda kada trebaju naplatiti poreze, kazne i od nas uzeti što veću količinu novca da bi njima bilo dobro.

Pogledajte sada samo ovaj cirkus s Mostom. Koja je ovo jeftina predstava za maloumne. Ne samo da nas lažu nego vrijeđaju naš intelekt. Mora da Božo obožava Matrix pa se je ufurao u lik Nea i mašta kako spašava svijet kuneći se u moralnost i pravednost, a ono ni manje ni više traži 8 ministarstava. Baš je pravedan. O ovim drugima ne treba ništa reći, već je sve rečeno. Jedni su nas pokrali do bola, a drugi nisu imali muda neke stvari pokrenuti.

Bože moj, jasno mi je da političari vole vlast, ali da su za to spremni prodati svoju dušu na očigled cijele nacije. Pa kako će sutra doći doma i pogledati svoju djecu u oči nakon svega što su izrekli i napravili. Kako će njima objasniti toliko laži.

Mi smo ti koji plaćamo političare da bi nam osigurali bolji život, mi ih plaćamo i to krvavo, a što oni rade s našim novce? Kradu, rasipaju, uhljebljuju sve svoje i žive super. Njima nije kriza, oni se ne pitaju kako će sutra platiti račune ili rate kredita. Oni su privilegirana kasta kojim nitko ne može ništa.

Tako javno i beskrupulozno se bore za svoje fotelje da su izgubili svaku vezu sa zdravim razumom. Je li se bilo tko od njih pitao kako se mi osjećamo na Badnjak? Nije! Što bi oni pitali kada se to ne pita ni oni koji bi se trebali pitati, a ne sudjelovati u ovom cirkusu, pa onda sklapati ruke. Vjerojatno se Isus na sve ovo drži za glavu i pita za kog je on dao život. Pitam se hoće li se u nekim glavama ikada prestati voditi rat između ustaša i partizana. Pa ljudi moji mi smo u 21 stoljeću. Probudite se!

U ovom porazu demokracije i svake ljudskosti, u ovom oholoj i egoističnoj borbi za svoje guzice hrvatski narod ostaje poražen, još jedna nada je ugasla. Maske su pale i surova realnost nas je pljusnula u lice. Što prije shvatimo da smo pijuni biti će nam lakše, ali jednako tako trebamo shvatiti kako pijuna ima dovoljno puno da kada se ujedine i dignu glas nema tog kraljevstva koje ne mogu srušiti.

Sretan Božić svima!

kolumna-danijela-gasparovic

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori