Trend

Mirisna evolucija-parfem koji se pije!

lifeX.hr

 

Swallowable parfem je kapsula koja se popije i metabolizira u tijelu, te tako oslobađa molekule mirisa koje kroz znoj dolaze na površinu kože.

Nova tvrtka iz Amsterdama razvila je “probavljivu mirisnu kapsulu”, koja pretvara vašu epiderme u atomizer. Swallowable parfem, prema osnivačima Lucy McRae i Sheref Mansy (sintetički biolog), koristi prirodne proces u tijelu gdje se kroz kožu, u znoju, luče mirisne molekule. Iako se još uvijek čeka odobrenje od Food and Drug Administration da se kapsule puste na tržište,  ova nova tehnologija predstavlja revolucionarni iskorak u industriji parfema. Od sada će svaki parfem zadobiti potpuno personalizirani miris koji se temelji  na pojedinačnoj kemiji tijela.

Mansy i Mcrea su uspjeli proizvesti jestivu kapsulu koja sadrži sintetizirane lipidne molekule koje oponašaju strukturu molekule masti, koje se inače nalaze u tijelu. Nakon što je kapsula unesena u organizam, enzimi koji metaboliziraju mast  „razbijaju“ ove lipide iz kojih se tada oslobađaju mirisne molekule. “Nakon toga, oslobođene mirisne molekule izlučuju se  kroz površinu kože tijekom znojenja“, dodaje McRae. Moć mirisa ovisi o vašoj tjelesnoj  temperaturi, razini stresa, pa čak i stanju seksualnog uzbuđenja.

Kako se ove kapsule unose u organizam, naravno da se postavlja hrpa pitanja oko sigurnosti primjene i brige za zdravlje. Vjerujemo da tim koji je patentirao ovu kapsulu ima svu potrebnu dokumentaciju o dokazu neškodljivosti i da će FDA dati to konačno dugoočekivano odobrenje! Iza toga, definitivno, više ništa neće biti isto.

Jedva čekamo odgovor!!

 

via: swallowableparfum.com

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori