Kreativnost

Med s pilletinom

lifeX.hr

med

Vrijeme se malo igra s nama pa su nam vrući dani postali pravi izazov u preživljavanju, a kako kažu čeka nas vrlo vruće ljeto.

Na takvim temperaturama baš nam se nešto i ne jede i ne kuha satima. Zato vam dajemo ovaj odličan prijedlog kako da napravite nešto vrlo ukusno, a brzo.  Radi se o bijelom pilećem mesu. Ono je doista fantastično jer se može koristiti na bezbroj načina i uvijek je tako ukusno i lagano.

Ovaj puta imamo kinesku varijantu s medom. Što vam sve treba za ovo ukusno jelo:

  • pileća prsa narezana na kockice,
  • malo soli, bijelog papra i ako volite bijelog luka u prahu,
  •  malo vode

To sve izmješajte s piletinom i stavite u hladnjaku dvadesetak minuta.

Za to vrijeme pripremite:
jedno jaje, malo soli, bijeli luk u prahu, hladne vode (1oo do 140 ml), žličicu sode bikarbone, kukuruznog škorba 65 g i brašna cca 100 g, malo ulja. Sve to dobro promješajte, pa zagrijete ulje za pečenje. Izvadite ohlađeno meso i stavite ga u priređenu smjesu.

Kada se ulje ugrije na 190 0C  stavite u njega meso ali samo 1-1 i pol minute pa izvadite van. Nakon par minuta ponovno vratite meso u ulje zagrijano na 190 0C i mješajući ostavite 4-5 minuta dok ne dobije lijepu žutu boju.

U posudu pomiješajte 5 žlica kečapa, 4 žlice šečera, 3 žlice vode i 2 žlice meda. Stavite u wok da prokuha, tada ga maknite sa štednjaka i u to ubacite piletinu da se svaki komadić obloži s ovim umakom. Istresite ne tanjur i pospite sa sjemenkama sezama.

Uz  to možete skuhati malo porvrća i vaš slastan ručak je gotov.

Dobar tek!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori