Ideje

Mala škola dekoriranja

lifeX.hr

Možda želite vaše goste ugostiti  večerom ili samo dodati malo glamur u vašem svakodnevnom životu. Dodavanje malo sjaja, živost i posebnosti svakom stolu osigurati će te dodatno uživanje u dobrom društvu za stolom.

Za glamurozni dodir ne treba puno muke koliko sa čini kada vidite ove slike. Po koja sitnica, drugačiji stolnjak, malo boja, cvijeća, kamenčića i sjaja osigurati će potpuno novi doživljaj.

Napravite nešto čarobno i drugačije od dosadašnjeg rutinskog slaganja stola. Dajemo vam malu pomoć i par korisnih savjeta … i imajte na umu … samo se igrajte i ne sužavajte um postavljenim paradigmama.


1. Svježe cvijeće
Cvijeće uvijek stvara poseban doživljaj. Ako dodate svježe cvijeće na bilo koji stol dodati će te dašag nove ljepote. Možete birati da se boja cvijeća slaže sa stolnjakom, tanjurima ili pak da bude potpuni kontrast pun šarenila. To ne mora biti nikakvo skupo cvijeće, čak i da u vrtu naberete zanimljivo lisnato bilje i stavite u neobičnu vazu koja ček i ne mora biti vaza, biti će pun pogodak.


2. Sjaj je glamuru najbolji prijatelj
Ako želite nešto glamurozno, morate dodati malo sjaja! Postavite blistavi stolnjak ili mašne od šljokica i dodatno će pojačati dojam slavlja. Stolnjak ne mora uvijek biti od pamuka i čipke, zašto ne bi bio i od šljokica. Ma neka se sja.


3. Zlato je glamurozno
Zlato je veličanstveno! Korištenje zlatne boje i nijanse na pravi način stvoriti će te instant dodir luksuza i topline. Zlatna boja ne mora biti vezana samo uz novogodišnje i božićne blagdane. Za ovakve prigode umirite njegov sjaj i obogatite stol samo sa malo zlatnih sitnica. Rezultat je čaroban.


4. Dodajte kontrast
Korištenjem različitih dodataka pokazujete svoju kreativnost. Dodavanje borovih šišarka, jabuka ili cvijeta na svojim tanjurima od stakla ili u šalicama daje zabavan i brz način stvaranja nesvakidašnjosti. Nemojte samo pretjerivati, uz takve stvarčice ostavite dovoljno prostora za staklo, sjaj i prozračnost.

5. Monokromatika je šik
Koristiti jednu šemu boje definitivno je glamurozno i šik. Pogotovo kada se uzmu salvete u istoj boji stola i pribora pa se slože na poseban način. Svatko će zastati od ljepote kada ugleda tako serviran stol.


6. Podebljavanje bojama
Miješajte boje da bi istaknuli bitno. Slažući višeslojne različite i kontrastne boje stvoriti će te podebljane slike koje ističu sitnice.  Pazite samo da ne pretjerate u tome, izaberite par boja koje se odlično slažu i nekoliko sitnica koje želite istaknuti s tim bojama.


7. Istočnjački dizajn
Ptice, ribe i mnoge druge životinje posložene u raznom dizajnu pogotovo istočnjačke kulture mogu stol učiniti nepredvidljivim. Uz takav dizajn lijepo ide jednobojno cvijeće, svijećnjaci i mašne od iste boje.  I to je sasvim dovoljno za ovaj stil.

8. Crno-bijelo
Crno-bijelo je klasika i šik, i može biti vrlo glamurozno u pravom ambijentu. Ovo ideja se može najlakše preslikati. Crno-bijelo u svim kombinacijama, još ako dodate malo raznog printa i možda jednu sitnicu crvenog ili žutog uspjeh može nadići vaša očekivanja.


9. Koristite perje
Dodajte glamur s paunovim perjem. Njegove boje su veličanstvene i dovoljno ih je samo postaviti na tanjur . I nojeva perja su fantastična za dekoraciju, no ako ih nemate poigrajte se s onim što imate. I malo sitno paperje može izgledati božanstveno ako ih lijepo aranžirate.

Nadamo se da smo vam dali dovoljno ideja, a sada je na vama da bar poneku sprovedete u djelo i uživajte!

via: homedit.com

Pogledajte: 30 ideja što napraviti sa stepenicama

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori