Arhitektura

Luksuz za 21. stoljeće

lifeX.hr

Ovo savršeno zdanje smješteno je u  Johannesburgu zaista mami svojim luksuzom. Mnogi će reći da je luksuzno ali hladno i nezanimljivn,  naravno o ukusima se ne raspravlja, ali što god da vam se činilo, ovom prostoru ne možete negirati veličanstvenost i ljepotu. Vila je odraz luksuza 21 stoljeća i definitivno je fascinantna.

 Zgrada je napravljena još 1970, ali su arhitekti iz studija Nico van der Meulen  napravili opsežne preinake prostora da bi dobili ovo što vidite na slikama. Zdanje je prostrano, čistih linija, veliko, otvoreno prema dvorištu i dizajnerski vrlo zanimljivo.  Ogromnim donjim prostorom namijenjenim za dnevni boravak, zabavu i druženje  dominiraju  velike i mnogobrojne bakrene lampe Tom Dixona koje se savršenu uklapa u ostale smeđe boje svih nijansi.  Prostor je potpuno otvoren i fizički spojen s dvorištem u jednu cjelinu.

Ljepotu ove vile daju i pomno odabrani decentni detalji, neupadljivi, a opet savršeno uklopljeni u prostor. Ovdje kao da je sve na svom mjestu i potpuno jedinstveno i savršeno. Da, bilo bi svakako lijepo živjeti ovdje i uživati!

via: nicovdmeulen.com

Pogledajte: Čista geometrija i minimalizam

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori