Arhitektura

London će imati bazen kakvog nema nigdje na svijetu

lifeX.hr

 

London postaje ili već i je jedna od najljepših svjetskih metropola koja mami svojom ljepotom. Osim starina i povijesti koje čuvaju kao svoje najveće blago, novom arhitekturom žele rušiti granice viđenog.

Upravo nešto tako je i Embassy Gardens kompleks koji se gradi u samom srcu Londona kod postaje Battersea. Izgradnja ovog velebnig zdanja već je počela, a planira se da će sve završiti krajem 2018 godine.

Između ostalog tu će biti sagrađen i “sky pool” bazen od 25 metara postavljen između dvije zgrade na visini od 35 metara. Bazen će biti sav od stakla tako da oni sretnici koji će tamo plivati moći će ispod sebe promatrati grad.

Programeri Ballymore kažu kako je bazen jedini takve vrste u svijetu. Biti će potpuno proziran, a dizajniran je od strane Arup Associates.

Predsjednik i glavni izvršni direktor Ballymorea, Sean Mulryan je rekao: “Moja vizija ovog nebeskog bazena proizašao iz želje da pomaknem granice u mogućeg u izgradnji i inženjeringu, želio sam učiniti nešto što nikada do sada nije učinjeno.”

london1

Prodaja stanova u ovom kopleksu čija cijena ide preko £ 60o,000 ide odlično.  Projekt kao cjelina obuhvatit će  1.750 novih domova i više od 20.000 kvadratnih metara uredskog i fleksibilnog radnog prostora.

Ne treba spominjati da će se u kompleksu nalaziti i još jedan unutrašnji bazem, SPA, ekskluzivn trgovine, restorani, sve ono bez čega bogati ne mogu.

Nama s ne tako bogatim bankovnim računom preostaje da sa zemlje promatramo kako se oni tamo brčkaju piju koktele i promatraju Parlament preko puta, naravno ako smo među sretnijim Hrvatima koji mogu doći do Londona i prošetati njegovim ulicama.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori