Eksterier

Ljuljaj me nježno

lifeX.hr

Hej ljudi kako bi bilo da klupe u parkovima zamijenimo s jednom kolektivnom kućom koja nudi totalno drugačiji vid relaksacije?  Za sada ovo možete naći samo u Beču tzv. Felderhaus osmislili su arhitekti iz studijaHeri&Salli i ponudili građanima odmor u mrežama za ljuljanje.

Zamislite samo kako bi bilo dobro u pauzi  pobjeći iz ureda, kupiti jednu slasnu salatu (ne neki junki food) i došetati u prvi park, zavaliti se u mrežu i lagano meditirati dok oko vas buja proljeće (može i ljeto), nebo se plavi, a oblaci nevino prolaze, razmaženi od toplog sunca. Pa, dalo bi se tako proživjeti i preživjeti čak i ovaj ponedjeljak kojeg svi, više-manje,  baš i ne ljube previš.

E, dragi naši gradonačelnici gradova u lijepoj našoj, mi bi htjeli ovako nešto umjesto suludih i nemaštovitih shoping centara, te ostalih besmislica (poput stadiona-koji se raspada, bolnica na kraju grada-koja se raspada, čudnih mostova……) za koje mrtvo-hladno izdvajat našu teško zarađenu lovu koja ide u vaše kase.

Ma dajte se osvijestite, ako je to ikako moguće i napravite nešto prepoznatljivo, lijepo i drugačije. Naši gradovi naprosto žude za nečim novim i atraktivnim.

 

Pogledajte: Zakovice za novi izgled

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori