Slasno

Ljubitelji čokolade lizat će prste

lifeX.hr

cokoladna torta bez brasna

Ljubitelji čokolada ako probaju ovu tortu bez brašna, a s puno čokolade bit će oduševljeni, a kada još na vrh torte dodate jagode, maline a možda i koja kuglica sladoleda od vanilije doživljaj će biti božanstveni.

Evo što vam treba:

200 g tamne čokolade
150 g maslaca
8 jaja
100 g šećera
2 žlice meda
1 žlica arome vanilije
prstohvat soli
1 žlica kakaa u prahu

Priprema
Maslac i čokoladu otopite na pari. Dodajte šećer, med, aromu vanilije i sol pa sve dobro izmiksajte.

Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dodavanja smjesu kratko izmiksajte. Na kraju dodajte kakao i sve još jednom izmiksajte.

Smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Kalup sa smjesom stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 180 °C, a na dno pećnice stavite posudu ili kalup za pečenje napunjen s vodom.

Tortu pecite 25 minuta. Prije posluživanja tortu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku.

Slatki savjet
Poslužite s tučenim slatkim vrhnjem, čokladnim preljevom te svježim malinama ili jagodama.

Više na slatkisvijet.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori