Trend

Lisnato povrće puno je bitnije nego što se mislilo baš zbog ovoga

lifeX.hr

zeleno

Danas znamo kao su “dobe” bakterije u našim crijevima vrlo bitne za zdravlje. Postoje mnogi dokazi kako one utječu na jačanje imuniteta, a time i snagu našeg tijela da ga održe u savršenom balansu.

No, danas su znanstvenici otišli i korak dalje i otkrili kako se bakterije hrane posebnim molekulama šećera koje se nalazi u lisnatom zelenom povrću. Ovo otkriće bi moglo biti ključno za objašnjenje kako ‘dobre’ bakterije štite zdravlje.

Znanstvenici sugeriraju da je lisnato povrće bitno za hranjenje dobrih crijevnih bakterija i tako ograničavaju mogućnost da se loše bakterije koloniziraju u crijevima i naprave nered u našem tijelu.

Istraživači iz Melbournea i Velike Britanije identificirali su dosad nepoznat enzim kojeg koriste bakterije, gljivice i drugi mikroorganizmi kako bi se nahranili šećerom sulfoquinovose – SQ.

To znači da svaki put kad jedemo zeleno lisnato povrće unosimo značajne količine SQ šećera, koji se koriste kao izvor energije od strane dobrih crijevnih bakterija. Ovaj šećer sadrži sumpor, neophodan element za izgradnju proteina, gradivnog materijala svih živih bića.

Otkriće pruža daljnju mogućnost istraživanja kako bi se razvile potpuno nove klase antibiotika. Kao što znamo sve više mikroorganizama postaje otporno na postojeće antibiotike pa su nam novi antibiotici neophodni za preživljavanje.

Sada kada ovo znate neka vam na stolu uvijek bude puno zelenog lisnatog povrća kako bi nahranili svoje dobre bakterije i tako pomogli tijelu da bude zdravo i bez boli.

No, ako vas nešto malo zaboli tu RAPIDOL S je   zato ga uvijek imajte negdje pri ruci.

više na rapidol.hr

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori