Šareno

Lijepo je čuti ove brojke, daju tračak nade slavonskim sokacima

Slavonija zadnjih mjeseci puni medijske natpise tužnim pričama o masovnom iseljavanju mladih. No da se Slavonija, majka ratara i bekrija još nije predala i da postoji tračak nade da se život ponovno povrati na njezine poluprazne sokake govore i ovi podaci. Naime u prvih osam mjeseci ove godine u Slavoniji i Srijemu zabilježen je porast noćenja od 59,07 posto i dolazaka 54,11 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Dobrim turističkim rezultatima pridonijet će i činjenica da je destinacija Vukovar – Vučedol – Ilok, ovogodišnji nacionalni pobjednik za Europsku destinaciju izvrsnosti na temu kulturnog turizma.

„Naslov nacionalnog pobjednika EDEN-a pridonijet će promociji naše destinacije kao poželjnog turističkog odredišta. Očekuje nas predstavljanje u Bruxellesu iduće godine, a do tada ćemo intenzivno raditi na daljnjem obogaćivanju sadržaja destinacije“, istaknula je Jasna Babić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara.

„Vukovarsko-srijemska županija atraktivna je destinacija za cjelogodišnji turizam. Posljednjih nekoliko godina iznimno smo privlačni biciklistima i brodovima na kružnim riječnim putovanjima. Tradicija,  manifestacije, Dunav, dvorci, hrana i vino, okosnica su ponude Srijema i Slavonije. Unazad nekoliko godina značajno je podignuta razina kvalitete i raznolikost sadržaja među kojima svatko može pronaći nešto u čemu će uživati“, kazala je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije na predstavljanju turističke ponude najistočnijeg dijela Hrvatske u Rijeci.

Riječani su uživali u svim ljepotama koje Slavonija nudi, a naravno da je kulen izmami najviše uzdaha.

Onima kojima se sve ovo svidjelo neka navrate u Vinkovce gdje se od 8. do 17. rujna održavaju  52. Vinkovačke jeseni.  U okviru ove manifestacije, 13. i 14. rujna u organizaciji HGK-ŽK Vukovar i TZ Vukovarsko-srijemske županije,  u vinkovačkom hotelu Slavonija održat će se i Turistički forum kontinentalnog turizma Hrvatske na temu „Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske“. Uz  poznatog hrvatskog gastro stručnjaka Renea Bakalovića i jednog od najčitanijih hrvatskih gastro blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha, sudjelovat će i predstavnici turističkih zajednica, hotelijeri i chefovi.

Bolje mjesto od Vukovarsko-srijemske županije za održavanje ovakvog skupa nije se ni moglo zamisliti, s obzirom da je istok Hrvatske poznat po gostoljubivosti, odličnoj hrani i vinu. Doći u Srijem i Slavoniju, a ne kušati kulen, kulenovu seku ili kobasice, gotovo je ravno grijehu. Gostoljubivi domaćini ponudit će vas i odličnim slasticama, čokanjčićem rakije i vinom među kojima su najpoznatija ona iz srijemskog vinogorja, gdje se nalazi i najnagrađivaniji podrum u Hrvatskoj.

Više na: http://www.visitvukovar-srijem.com/

 

 

 

Facebook komentari

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *