ostalo

“Lijek” protiv pohlepe

lifeX.hr

Pohlepa spada u 10 smrtnih grijeha, a gledajući ovaj svijet oko nas vidimo i zašto je pohlepa tako opasna. Čak ni najbolji od nas nije pošteđen te napasnice. U svima nama s vremena na vrijeme budi se taj osjećaj i želja za posjedovanjem. No, vrlo ja mala granica između nečeg što se zove biti ambiciozan, i nečega što, kada pređemo crtu, postaje opasna glad koja može dovesti do uništavanja.

Ali na sreću nizozemski konceptualni umjetnik  Diddo tvrdi kako je smislio „lijek“ protiv pohlepe. Diddo tvrdi kako ovaj „lijek“ nema nikakvih nuspojava, a „ubrizgava“ se u ovaj pohlepni svijet injekcijama od 24 karatnog zlata. Cijeli komplet dođe 10.000 dolara.

Naravno, ovo je samo umjetnički performans, kojeg možete vidjeti dolje na videu,  samo je vizualna poruka koja treba potaknuti unutarnji dijalog sa samim sobom kako bi otkrili tko smo i tko želimo biti. Kada procijenimo svoje vlastite vrijednosti moramo ustrajati u razvijanju tih kvaliteta i svakodnevno se mijenjati na bolje. „Bez pohlepe ovaj svijet bi bio puno ljepše mjesto za stanovanje“– kaže Diddo.

Možda svi moramo shvatiti da novac ne donosi sreću sam po sebi. Jako je bitna energija koja inicirana u taj novac. Kako kažu naši stari „Oteto, prokleto“ ili „Kako došlo tako o’šlo“, možda bi ove izreke poput papirnatih maramica stalno trebali imati u džepu, pa kada nam dođe pomisao ili osjećaj pohlepe da ga jednostavno obrišemo od nas i bacimo u smeće. To je jedino mjesto u kojem pohlepa treba obitavati!

 

The Cure for Greed – The making of from Diddo on Vimeo.

via: luxurylaunches.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori