Zdravlje

Liječite organe osmijehom

lifeX.hr

1pp

Kineska medicina vjeruje kako postoji veza između organa i emocija. Jednostavnim pridavanjem posebne pažnje organima i ispunjavanje zdravijom energijom uz osmijeh i disanje možemo otpustiti nepotrebne i loše emocije zahvaćene u organima.

Mnoge stare kulture koriste ovu tehniku meditacije kao preventiva i pomoć svom tijelu da se izliječi. Taoisti vjeruju kako je zadržavanje osmijeha na licu i njegovo usmjeravanje ne unutra ka organima i unutrašnjem tijelu ključ za dobro zdravlje i dugovječnost. Osmijeh će odblokirati lošu energiju, pa se ova meditacija preporučuje raditi svakodnevno kao jednostavan način kako da umirite um i dozovete zdravlje.

Tehnika je vrlo jednostavna. Osmjehnite se i zaista osjetite energiju osmijeha, a potom zamislite kako šaljete tu energiju u svaki vaš organ. Polako i namjerno udišite energiju osmijeha u svaki vaš organ. Ostanite pri svakom organu bar 5 minuta kako bi ga u potpunosti napunili dobrom energijom osmijeha. Isto tako, za dodatnu potporu organu, možete staviti ruku na njega dok udišete energiju osmijeha.

1. Smiješite se u jetru i otpustite ljutnju.

Smiješenje u jetru ne samo da pomaže u rastvaranju ljutnje i bijesa, već pomaže i u procesu donošenja odluka. Dopustite sebi da oprostite, prihvatite i osjetite ljubaznost.

2. Smiješite se u bubrege i uklonite strah.

Dopustite sebi da se osjetite sigurno. Dišite u bubrege, osjetite kako su postali mekani nakon otpuštanja straha i stresa.

3. Smiješite se u pluća i uklonite tugu i depresiju.

Ispunite pluća zrakom prilikom udaha i potpuno ih ispraznite prilikom izdaha. Dopustite svježem zraku da vam ispuni pluća dok udišete energiju osmijeha. Osjetite kako se opuštaju i kako otpuštaju osjećaj tuge i depresije.

4. Smiješite se u stomak i otklonite tjeskobu.

Stomak je mjesto gdje često držimo puno brige. Kada dovedete osmijeh u stomak može vam biti od velike pomoći kako bi bili prisutni u sadašnjem trenutku i otpustili brige i tjeskobe prošlosti. Nastavite udisati energiju osmijeha u stomak dok ne bude u potpunosti opušten. Opušteni osmijeh znači poboljšanu probavu, kao i to da ćete se osjećati mirnije.

5. Smiješite se u srce i otklonite mržnju i nestrpljenje.

Smiješenje u srce vam može pomoći da transformirate okrutnost, povređenost, mržnju i nestrpljenje. Ispunite svoje srce s radošću, ljubaznošću i suosjećanjem sa svakim ciklusom disanja.

6. Smiješite se u bilo koji dio tijela.

Uživajte u kratkoj petominutnoj pauzi osmijeha dišući u bilo koji dio vašeg tijela koji je premoren ili pod stresom. Smiješite se u vaše oči ako su umorne. Smiješite se u vašu vilicu ako stiskate zube. Smiješite se u ramena ako su ukočena. Smiješite se u stopala ako su umorna. Osmijeh vas pomaže da postanete mekši, da otpustite i poboljšate tijek energije.

via:http://fontanasvjetlosti.weebly.com/

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori