Trend

Kurkuma i brašno od slanutka rade čudo za ljepotu kože

lifeX.hr

01a

Ne znamo kako vi, ali svi mi ovdje obožavamo prirodnu kozmetiku i tragamo za znanjima o tome kako ćemo iskoristiti sva ono što nam priroda nudi kako bi bili zdravi i lijepi. I danas imamo nešto vrlo zanimljivo za ljepotu kože. Pogotovo ako ste se vratili s mora, preplanuli i isušene kože od mora i sunca! Pravo je vrijeme za jednu odličnu prirodnu masku koji će te vrlo lako napraviti doma sami, i ne košta bogatstvo.

Glavni sastojci maske su kurkuma i brašno od slanutka (besan), a ta kombinacijlicu će vratiti prekrasan sjajan ten. Ovu čudesnu i učinkovitu masku možete vrlo jednostavno napraviti sami doma, a pomoći će vam za mnoge nepravilnosti kože lica kao što su tamne mrlje, hiprepigmentacija, bore, masnu ali i suhu kožu, akne, prošire pore. Nije potrebno trošti novac na skupe tretmane već je potrebno samo biti uporan i tjedno jednom pustiti kožu lica da uživa u ovoj njezi.

Kurkuma (haldi) je indijski začin koji se i kod nas rado koristi u kuhinji, ali je jednako tako odličan začin za našu kožu. Kurkuma ima brojne prednosti, antiupalna, antibakterijska i antiaging svojstva i upravo je savršena za svaku kožu.

Isto tako brašno od slanutka ( ne ovog kojeg mi imamo kod nas) jednako je tako vrlo omiljen u Indiji i također omiljeni kozmetički prah zbog brojnih prednosti koje su odlične za kožu. Brašno slanutka najučinkovitije čisti kožu jer upija višak ulja iz pora, uklanjanja nečistoću, prašinu, nježno i bez ribanja uklanja mrtve stanice. Zato se gram brašno koristi za uklanjanje mitesera i sprječavanju pojavi bubuljica i akni, a čak se koriste za izbjeljivanje kože i vraćenje prirodnog sjaja.

U kombinaciji ova dva začina s prirodnim uljima pripemiti će te masku koja će biti pravi blagoslov za vašu izmorenu kožu nakon ljeta.

Kako pripremiti masku:

  • Uzmite dvije žličice gram brašna, jedne žličice kurkuma praha, jednu čajnu žličicu bademovog ili maslinovog ulja i malo mlijeka (domaćeg sirovog ako je moguće).

  • Miješajte sve zajedno kako bi dobili glatku pastu. Dodajte nekoliko kapi limunova soka u slučaju akni na licu.

  • Nanesite debeli sloj maske na lice nakon što ste ga oprali mlakom vodom.

  • Pričekajte 20 minuta i uklonite masku koristeći toplu vodu.

  • Lice našpricajte ružinom vodicom i obrišite vatom da skine ostatke praha, te zatvori pore na licu.

  • Nanesite ovu masku za lice barem jednom tjedno kako bi održali kožu lijepom, zdravom i sjajnom. U slučaju akni i bubuljica napravite udarni tretman svaki dan dok ne dobijete zadovoljavajuće rezultate.

Ne trebate koristiti skupe kozmetiček preparate pune aditiva koji nikako ne odgovoaraju koži. Priroda ima odgovor na sve, sam traži da budite ustrajni i rezultati će biti više nego zadovoljavajući.

Uživajte u svojim malim ženskim trenucima i nemojte ih se nikada odreći!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori