Interier

Kupaonice za meditaciju

lifeX.hr

 U zadnjih nekoliko godina odnos i sama filozofija prema kupaonskom interieru najviše se promijenila od svih ostalih prostora. Kupaona je nekada bilo mjesto,  kakao se kaže u žargonu, 2 sa 2 gdje su po svim zidovima raspoređeni kupaonski elementi, malo se poigralo sa bojama pločica i to je od prilike bilo to od dizajna.

Danas kupaone postaju prave sobe, velike i prozračne, sa lusterima , tepisima, kadom na sredini, pa čak i slikama na zidovima. Kupaona je postala prostor u kojem se uživa i boravi puno duže od tek pukih zadovoljavanja osnovnih higijenskih potreba.

Tako je tvrtka Bisazza odlučila proširiti svoju ponudu mozaik pločica pokretanjem novog kupaonskog brenda  Bisazza Bagno. Prvo kolekciju   Wanders Collection novog brenda,  predstavljenu  na sajmu namještaja u Bologni  Cersaie, dizajnirao je veliki Marcel Wanders.

Marcel kaže kakao je koncept ovakve kupaone već dugo tinjao u njegovoj mašti. Stvaranje ove kolekcije vođena je idejom da u jednoj priči skupi različitost vremenskih razdoblja gdje je sva energija koncentrirana u dvije suprotstavljene sile koje počivaju u svemu. Jedna sila teži prema vječnoj dimenziji i zadržavanju istovjetnosti , dok druga žudi za promjenama i traži novo, bolje i više. Njegovo cijeli dizajn napravljen je u toj igri dvije krajnosti, crno-bijelo, staro-novo, sigurnosti-inovativnosti.

Tako crne ili bijele konzole napravljene od lakirane smole i inspirirane baroknim namještajem u čistoj su suprotnosti s „pop“ dizajnom bijelih oblih i mekih keramičkih elemenata.

Marcel je pazio na svaki detalj,  pa je čak napravio i tuš poput kristalnog lustera čija namjena nije više samo uporabna već nadasve estetska.

Ovo su zaista kupaone snova, velike, umirujuće i raskošne. Pravo mjesto za skinuti svu fizičku prljavštinu našeg tijela, ali i mjesto gdje se nakon napornog dana možete duhovno odmoriti uz sjaj svijeća, glazbu, meditaciju i čašu crnog vina!  Neophodno potrebno za ovaj udarni svakodnevni tempo naših života!!

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori