Arhitektura

Kuće zakačene na stijenu

lifeX.hr

Modscape-Cliff-House-Main-644x513

 

Živjeti sa valovima san je mnogi, gledati na more, u zalaske sunca i odmarati dušu zvuči vrlo primamljivo. Možda je ovo bila idea vodilja kada su arhitekti stvorili Cliff House by Modscape Concept. Zapravo zamisao je vrlo jednostavna, kuća “zakvačena” na stijenu visi iznad mora.

Ideja se stvorila kada je jednoga dana mladi bračni par došao u Modskape istražiti mogućnost projektiranje vikendice (Victoria, Australia) koja bi bila skroz nekonvencionalna, da ne kažemo ekstremna, na stjenovitoj parceli koja se strmoglavo spušta do mora.

Arhitekti su inspiraciju pronašli u prirodi, promatrali su kozice kako se priljubljuju uz trup broda i odlučili da i kuća bude priljubljena uz stijenu viseći iznad mora.

Napravili su kuću na pet etaža. Na petu etažu se dolazi sa stijene i zapravo je mjesto gdje se ostavljaju automobili. S te etaže spušta se na 4. gdje je dnevni boravak i kuhinja, na 3. i 2. etaži su spavaće sobe, a na 1. etaži je SPA i mjesto za uživanje.

Ovakve montažne modularne kuće će biti usidren na litici pomoću projektiranih čeličnih šipki.

Sve ovo izgleda gotovo nestvarno.  Ne znamo samo da li su ove modularne vikendice dovoljno ispitane ne jakim vjetrovima i svim neverama koje prijete s mora. Nismo baš sigurni da bi ukućani mogli mirno spavati dok ispod divlja more (ocean). Ali ako maknemo taj strah, ovo je doista nešto za poželjeti i bilo bi prava stvar vidjeti nešto slično i na našoj obali.

Eto kako možemo unaprijediti turističku ponudu!

Modscape-Cliff-House-2-468x263

Modscale-Cliff-House-3-468x263

Modscape-Cliff-House-1-468x682 Modscape-Cliff-House-4-468x559

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori