Arhitektura

Kuća za odvaliti od ljepote

lifeX.hr

 

Što kažete da sada nakon uobičajeno radno-stresnog i ubitačnog ponedjeljka dođete doma u ovakvu vilu. Legnete na ležaljku, pustite glazbu i sa vinom u ruci rastopite pogled u daljinu.

Ova vila, djelo Metropolis Design (dobili su nagradu prošle godine upravo za ovu vilu) nalazi se u malom ribarskom selu Hout Bay u blizini Cape Towna u Africi. S njenih prozora ili staklenih zidova predivan je pogled na luku i plažu.

Vila je napravljena od stakla, drveta, betona, a ima i puno kamenih ploha. No, ono što je najfascinantnije ovdje je veliki bazen kojem je sve podređeno i koji predstavlja centralno mjesto zbivanja, a kuća kao da izrasta iz njega.

Interijer je vrlo jednostavan i čist. Totalni minimalizam s puno drveta. Za naš pojma interijer je pomalo dosadan i bezličan, ali sve to nije bitno kada dođete na terasu i spustite nogu u bazen. Svi bi u tom trenutku brzo zaboravili na puki minimalizam par metara dalje ili na to da li im se nešto sviđa ili ne. Mislimo, da bi se svima  sviđalo baš sve.

Ako vam se vila toliko svidjela da bi htjeli koji dan provesti tamo, slobodno posjetite web: capedreamstay.co.za/the-spa-house

Pogledajte: Kocka, kocka, kockica, kakva ludnica

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori