Zdravlje

Kruh s orasima, maslinama i suhim rajčicama

kruh

Za sve one ljubitelje domaćeg kruha imamo recept za odličan kruh s maslinama, orasima i sušenim rajčicama: – 1 kila brašna tipa 00 – 30 grama pivskog kvasca – 2 žlice maslinovog ulja – 420 grama vode – 75 grama očišćenih crnih maslina bez koštica – 75 grama očišćenih zelenih maslina bez koštica – 100 grama očišćenih oraha – 100 grama osušenog paradajza – 20 grama soli – malo šećera, crnog papra, osušenog origana i bosiljka

Priprema

Prije svega na jedan tanjur nasjeckajte sušene rajčice, a na drugi crne i zelene masline koje zatim pomiješajte s orasima.

Posebnu posudicu napunite mlakom vodom i u nju razmrvite pivski kvasac – dobro prstima pomiješajte tako da ne ostanu grudice, a onda po čitavoj površini pospite žlicu-dvije brašna i ostavite da stoji deset-petnaest minuta.

U jednu zdjelu uspite brašno, potom dodajte sol, crni papar, šećer, osušeni origano i bosiljak – pa sve to malo promiješajte. U sredini napravite rupu i u nju izlijte razmućeni tekući pivski kvasac. Zatim dodajte ostatak vode, maslinovo ulje i osušenu rajčicu. Zamijesite tijesto. Jednom kad ste uspjeli dobiti finu kompaktnu masu, zdjelu prekrijte s krpom ili plastičnom folijom i ostavite da se diže otprilike 40-ak minuta.

Kad je smjesa udvostručila volumen, dodatno je još malo razradite ubacivši u nju mješavinu maslina i oraha. Tako pripremljeno tijesto pustite još jedanput da se diže više-manje dvadesetak minuta dok opet duplo ne naraste.

Na kraju tijesto oblikujte kako vam se najviše sviđa i ubacite ga u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.

Dobar tek!

via: cromalternativemoney.org

Facebook komentari

Odgovori