Trend

Kokosovo ulje za ljepotu iznutra i izvana

lifeX.hr

kokos

 

Da li ste probali koristiti kokosovo ulje za kosu koja je podosta uništena nakon svih ljetnih događanja? Nakon ljeta, sunca, mora i soli kosa i koža traže dodatnu brigu jer i kosa i koža mogu biti isušene i „gladne“ vlage.

Kokosovo ulje jedno je od najučinkovitijih tretmana za kosu. Ulje djeluje bolje od bilo kojeg umjetno napravljenog proizvoda koji se nude po drogerijama. Ovo ulje ne sadrži silikone, alkohole i druge kemikalije koje još više mogu pogoršati osjetljivu kožu i kosu.

 Prava je rijetkost otkriti proizvod koji je ujedno idealan kozmetički preparat i zdrava namirnica. Kokosovo ulje u tom je pogledu doista čudesan proizvod. Korištenjem ovog ulja ne samo da možete poboljšati svoju prehranu i ojačati imunološki sustav, već vam pomaže i u mršavljenju kao i u njezi tijela, lica i kose.

Ovo je ulje bogato zasićenim masnim kiselinama, a ističe se laurinska kiselina koja je zastupljena i u majčinom mlijeku te štiti dijete u periodu dok mu vlastiti imunološki sustav nije potpuno razvijen. Stoga je dokazano da jača imunološki sustav i štiti ga od upala i virusa. Zbog dokazanog protuupalnog svojstva koristi se kod gihta, artritisa i reume, a preporuča se i za liječenje virusnih bradavica. Često se koristi i za čišćenje organizma zbog svoje sposobnosti da blokira utjecaj štetnih tvari. Istraživanja su pokazala i da normalizira tjelesne lipide, štiti srce i krvne žile. Gotovo je nemoguće nabrojati prednosti korištenja ovog ulja; posljednja su istraživanja pokazala da može spriječiti demenciju i Alzheimerovu bolest, kao i ostale neurodegenerativne poremećaje uzrokovane kroničnim upalama i prekomjernim oksidativnim stresom zbog toga što opskrbljuje naše tijelo energijom.

Njegovo korištenje savjetuju i fitness stručnjaci zbog toga što je ovo ulje niskokalorično, lako se probavlja i ne sadrži transmasne kiseline. Osim toga je izuzetno termostabilno pa prilikom prženja ne dolazi do stvaranja slobodnih radikala i otpuštanja štetnih sastojaka. Stoga se koristi za pečenje i prženje, ali je i odlična zamjena za maslac. Dostupno je u krutom stanju, a na temperaturi od oko 23 stupnja postaje tekuće. Prije upotrebe potrebno ga je ugrijati, najbolje na suncu ili ga uroniti u posudu tople vode.

Zaista se ne može opovrgnuti povoljan utjecaj kokosovog ulja na naše zdravlje, a u zadnje vrijeme sve se više koristi i u kozmetičkoj industriji zahvaljujući svom jakom antioksidativnom djelovanju. Masaža tjemena kokosovim uljem pospješuje rast kose, a spas je i za suhu kosu. Najbolje ga je nanijeti na cijelu dužinu kose sat do dva prije pranja, ili ga pak ostaviti da djeluje cijelu noć.

Njeguje kožu i održava je mladom pa ga možete koristiti u izradi prirodnih maski za lice ili peelinga za tijelo. Pomiješajte žličicu smeđeg šećera s malo kokosovog ulja i napravite temeljiti peeling tijela ili napravite blagu masku za lice koristeći ovo ulje. Čini kožu mekšom, a isto tako sprječava nastanak bora i staračkih fleka.

Najbolje je koristiti hladno prešano ekstra djevičansko kokosovo ulje, koje možete kupiti u trgovinama Bio&Bio po cijeni koja se kreće oko 70 kn za 325 ml, ili u ostalim trgovinama zdrave hrane.

Vratite masnoće u prehranu!

via: spliteam.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori