Kultura

Knjige kao skulpture

lifeX.hr

 

Volite li knjige? Ma naravno da ih volite, a da li volite umjetnost od knjiga. Sad vam vjerojatno baš i nije jasno o čemu je riječ, kada pogledate  stranicu do kraja biti će vam jasno.

Knjige su inspirirale mnoge umjetnike diljem svijeta koji su od njih napravili čudnovate skulpture, ponekad gotovo neprepoznatljive da se u izvorištu skrivaju knjige.

Američki umjetnik i matematičar zanimljivog imena Robert The, prije puno godina je napravio ovu kreaciju od knjige. Nismo sigurni da se s ovim može dobro počistiti, ali je ideja originalna. Njegov rad dio je mnogobrojnih privatnih kolekcija i muzeja.

Ljudske figure složene od knjiga i novina je ono što Nick Georgiou radi. Nick kaže da ove skulpture zapravo predstavljaju „smrt“ knjige zbog sve veće popularnosti e-knjiga  i digitalnih medija.

Umjetnik Matej Kren slaže ove vrtoglave skulpture koristeći knjige.  U njegovoj umjetnosti knjige predstavljaju gradivno tkivo s kojim gradi novi svijet.

Jastozi, kolači….još malo ludih idjea od Roberta The!

Knjiga svjetlaj je zaista knjiga svjetla u kojoj se skriva mala lampa i zaista svijetli.  Autor je Takeshi Ishiguro.

Rođen u Chicagu sa trenutnom adresom u Atlanti umjetnik Brian Dettmer stvara nevjerojatne radove sa savršenim strpljenjem. Za svoj rad koristi kirurške alate kako bi kirurškom preciznošću rezuckao slojeve knjiga  i tako stvarao novi  svijet i svoja remek djela.

Samantha Huang  starim knjigama daje novi suvremeni izgled modernih lepezastih struktura .

 

via:

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori