Trend

Kakve veze ima tequila i mršavljenje

lifeX.hr

tequilq

Kako to biva za blagdane, svi smo se prenajedali i nastaviti ćemo tako sve ove dane, a onda kada dođe prvi mjesec svi ćemo na dijetu i kukati što nam je to trebalo.

U pomoć nam dolaze znanstvenici koji su u novim istraživanju pronašli vezu između tequile i mršavljenja.

Prema American Chemical Society, koji istražuju učinak tequile na razini glukoze u krvi, otkrili su ovo piće  može pomoći sniziti razinu šećera u krvi. Šećeri koji se prirodno javlja u agavi nazivaju agavin (ne smije se miješati s agava sirupu) nisu probavljivi, tako da neće povisiti razinu šećera u krvi.

Tijekom studija, istraživači su otkrili da miševi koji su bili na standardnoj dijeti, a onda pili vodu s dodatkom agavina, imali su niže razine šećera u krvi od drugih koji nisu konzumirali agavin i puno su manje jeli. Osim toga u tih miševa pronađen je i  hormon GLP-1, koji čuva želudac da je osjećaj sitosti, te utječe na proizvodnju inzulin. To dovodi znanstvenike da vjeruju kako agavin može biti koristan za osobe s dijabetesom tipa 2  kao i onima koji se bore s mršavljenjem.

Ako ovih blagdana poželite popiti čašicu alkohola uzmite tequilu, ugrijati će vas, razveseliti i pomoći da mršavite.

Ne zaboravite, tequila je alkohol i koliko god agavin ima utjecaj na mršavljenje, alkohol ima puno kalorija pa nikako nije dobar ukoliko želite skinuti koju kilu.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori