Zdravlje

Kako zaspati u 60 sekundi

lifeX.hr

spavanje

Imate problema sa spavanjem? Onda je ovo pravi tekst za vas. Zamislite da uz pomoć jednostavnog trika možete zaspati u roku 60 sekundi.

Kažete da je nemoguće?!

Mnogi ljudi imaju problem sa spavanjem. Bez obzira koliko su umorni teško mogu smiriti svoje misli i zaspati. Danas je nesanica postala već kroničan problem koji mući mnoge. Mi trebamo 6-8 sati spavanja svaki dan da bi mogli normalno funkcionirati, sve ispod toga vodi nas u neproduktivnost tijekom dana, a ako traje duže vrijeme neminovno vodi i do zdravstvenih problemima.

Mnogi znanstvenici pokušavaju otkriti nove načine kako osigurati lako utonuti u san i mirno spavati. Tako je  doktor Andrew Weil osmislio metodu “4-7-8” za koju kaže da omogućava zaspati u roku 60 sekundi. Zvuči fantastično zar ne?

Kakva je to metoda?

Prije sveg vrlo je jednostavna a kombinira meditaciju i disanje što pomaže tijelu pobijediti stres i smiriti misli.  Kada legnete u krevet, umirite se i zatvorite oči. Fokusirajte se na disanje. Prvo duboku udišite kroz nos 4 sekunde, a onda zadržati dah 7 sekundi. Nakon toga lagano izdišite 8 sekundi. Dok to radite budite koncentrirani na disanje i brojanje. Proces ponovite 3 puta i to će biti dovoljno da vam san sklopi oči.

Ova tehnika smiruje otkucaje srca i relaksira cijeli tijel0, umiruje misli, a samim time i sve naše brige kao da se istope i kao da vas obuzme totalni mir.

Mi smo probali i svi smo imali pozitivno iskustvo, no ovdje kod nas nitko ne pati od nesanice pa nismo baš relevantna grupa! Probajte i vi i javite nam se kako je prošlo.

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori