Životne spoznaje

4 stvari koje stalno treba imati na umu

lifeX.hr

d stvari

Vrlo često od života očekujemo da nam podari nešto novo i bolje. Da bi dobili nešto novo i bolje mi sami moramo mijenjati sami sebe, naše mane pretvarati u vrline i odustati od onoga što nam ne daje krila. Kada to pokažemo životu, onda će i on nama dati nešto bolje.

Ako želimo napraviti nešto novo za sebe i pokušati se transformirati, evo nekoliko savjeta koji koji će nam pomoći na tom putu vlastitog rasta

1. Sve u našim životima, bilo dobro ili loše, dio je  individualne slagalice puta naše vlastite duše. Sve što se događa u našim životima sadrži lekcije za nas. Jednom kada osvijestimo to pravilo biti će nam lakše razumjeti mnoge stvari, shvatiti ćemo da ako se šef ljuti na nas ili nas je partner ostavio postoji razlog za to, iz toga nešto trebamo naučiti, promijeniti način kako radimo, razmišljamo ili živimo. Umjesto da krenete sa samosažaljevanjem i jadikovanjem, promijenite svijest i na takve teške situacije gledajte kao na pomoć, kao na putokaz koji će vas odvesti na pravi put sreće i blagostanja.

2. Mi smo ovdje kako bi postali lideri u našim životima. No,  što to znači biti pravi lider? Vođa je netko tko je u stanju pobijediti vlastite iluzije, sudove o ljudima koji nas okružuju,  predrasude o situacijama. Vođa ne pokušava kontrolirati druge ili okruženje, umjesto toga pokušava kontrolirati jedino samoga sebe.

Vođa je također netko tko može učiniti da se neke stvari dogode, nije dovoljno imati tek samo viziju o nečem. Mi živimo u svijetu akcije i sada ovaj svijet treba naše pozitivne aktivnosti, ne samo pozitivne vizije. Vođa nije netko tko gleda što drugi rade i govori kako je to loše. Umjesto toga, vođa kaže:“ Hajdemo vidjeti što sve možemo učiniti kako bi ovu situaciju promijenili na bolje“!

3. Mi ljudi stalno radimo neke nagodbe s Bogom. Kažemo: “Ja ću moliti tri puta dnevno ili ću četiri sata tjedno pomaknuti se iz svoje rutine,  a onda želim da mi se dogodi x, y, ili z.” Ali kad se x, y, ili z ne dogodi , često smo zbunjeni i pitamo se kako ostvariti željeno. Napravili smo sve što smo obećali, a ono ništa??!! Nažalost, Svemir ne funkcionira na taj način.

U ovom svijetu jedinu nagodbu možemo napraviti samo sa samim sobom, obećati si da ćemo napraviti najviše i najbolje što znamo kako bi postigli prosvjetljenje, kako bi proširili vlastitu svijest i vidjeli puno više nego što sada vidimo. Kada se ujutro probudimo da budemo sretni i zahvalni na ljepotama koje imamo i na mogućnosti da ostvarimo dan za pamćenje.

4. Svako jutro moramo napraviti jednostavan izbor koji nam daje mogućnost da živimo samo za sebe ili biramo put rasta i stvaranja boljeg svijeta za sve. Zapamtite, što više bezuvjetno dajete, više će te dobivati baš ono što vam treba i što će vas dugo činiti sretnima. Nemojte se prodavati za sitna lažna zadovoljstva nakon kojih padate još dublje u prazninu. Probudite se i odlučite sudjelovati u ovoj igri života tako da stvarate ljepotu i otvarate se novim izazovima i mijenjanju sebe.  Budite prijemčljivi i ne postavljajte si limite, ne ograničavajte vaše misli i ne sputavajte mogućnosti. Prije ili poslije svatko od nas će imati priliku pitati se kako samo to proživio svoj život!

I….. da li će te imati ovo na umu, svaki dan???

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori