Trend

Kako tretirati kosu poslije ljeta

lifeX.hr

Bilo gdje da ste proveli ljeto, ono je sigurno ostavilo traga na vašoj kosi. Jako sunce, slana voda, klor iz bazena i mnogi drugi agensi nisu baš blagonakloni prema vašim vlasima. Pravo je vrijeme da kosi posvetite samo malo više pažnje. Ne trebate lutati po dućanima i tražite najefikasnije preparate, dovoljno je da zavirite u svoj hladnjak ili odete do prvog supermarketa.

Krenimo s onim najosnovnijim, maslinovo ulje i med, tako jednostavno, a tako djelotvorno. Za ovu masku ne treba nikakva posebna receptura. Ugrijte malo maslinovog ulja (količina ovisi o duljini vaše kose)  i u njemu otopite med. Ovu masku nanesite na suhu kosu od korijena do vrhova i nježno izmasirajte. Kosu zamotajte s plastičnom vrećicom i umotajte u topli ručnik, te držite pola sata. Umjesto maslinovog ulja možete koristiti i kokosovo ili ulje jojobe.  Bilo što da uzmete, savršeno je za isušenu i beživotnu kosu. Postoji još jedna varijacija ove maske (tzv. kad Nadalina muti jaja-maska), gdje umjesto ulja umutite dva žutanjka ili jednu majonezu (ne light) s medom.

Ako ste voljni uložiti malo više truda u pripremu maske onda  uzmite jedan avokado, med, kokosovo i jojoba ulje, rastopljeni Shea maslac i jednu žlicu jabučnog octa. Čini vam se komplicirano? Ma nije, avokado ogulite i izmiješajte  dodajući preostale sastojke, sve dok ne dobijete glatku smjesu. Ova se maska stavlja na već opranu i mokru kosu od korijena do vrhova, a nakon pola sata kosu operete samo vodom, oko korijena mlakom, a same vlasi hladnom vodom. Vrlo jednostavno, zar ne?   

Za početak, ove maske bi trebalo stavljati jednom tjedno, a poslije možete dva puta mjesečno. Mnoge žene koriste ove maske jednom ili dva puta pa odustanu. Nemojte da se to i vama dogodi jer zaista nemate opravdanja za to. Dok ste zamotani, s maskom na glavi, možete slobodno, ako baš nemate vremena i kuhati, glačati, usisavati….. iako bi bilo idealno da tih pola sata pustite glazbu za relaksaciju i posvetite se dubokom disanju i meditaciji (a možete odmah staviti i masku na lice, recimo izmučeni žutanjak od ostatka maske za kosu :-))

Uz ovu njegu koja dolazi izvana svakako bi bilo dobro da malo nahranite kosu i iznutra. Toliko je preparata na tržištu, pa za savjet možete pitati u svakoj ljekarni. Uz sve minerale i vitamine koji se nude, za kosu je odličan i preparat  na bazi  svemoćne biljke Ginko Bilobe.  Ginko dokazano:

  • povećava protok krvi prema mozgu, te tako osigurava bolju opskrbu moždanog tkiva kisikom
  • povećava protok krvi u većini tkiva i organa uključujući i mikrocirkulaciju kroz male kapilare
  • povećava elastičnost krvnih žila i njihovu prohodnost sve do kapilara
  • pokazuje značajno antioksidativno djelovanje
  • štiti od oksidativnih procesa i tako umanjuje štetu nastalu djelovanjem slobodnih radikala.

Ovaj povećani protok krvi nahraniti će i vaše vlasište. Osim što će te imati bolje pamćenje i biti zdraviji,  vaša kosa će biti sjajnija i ljepša!   Genijalno za početak jeseni!!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori