Šareno

Kako su izgledale prostitutke 1912-te

lifeX.hr

New Orleans prostitutke, 1912

Najstariji zanat svih vremena uvijek je isti. Lijepe žene trude se zadovoljiti mušku požudu, potrebu ili što li već. Kako veli Balašević, princip je isti sve su ostalo nijanse, no što se tiče ženske ljepote nijanse su doista velike. Današnji ideal ljepote i onaj iz 1912. godine kada su nastale ove slike u New Orleansu, drastično se promijenio. Sve ove zanosne obline danas nisu poželjne već se od žene traži da bude vitka, depilirana, punih usana, dugih nogu, tankog struka i zanosnog pogleda.

Sada bi se, naravno, dalo raspravljati o tome tko je nametnuo takav ideal ljepote i da li su takve mršavice doista privlačne muškoj populaciji ili se iza toga skriva modna industrija koja preko medija nameće svoje vizije žena (iz ovih i onih razloga).

Ali, mi nećemo o tome, jednostavno ove slike su ovdje jer je zanimljivo vidjeti kako je to izgledalo prije 100 godina, a ujedno se možemo i pitati  što će biti za 100 godina u budućnosti. Možete li uopće i zamisliti? Možda tada i neće biti prostitucije „ u živo“ već će se ljubav voditi virtualno??

Što mislite?
New Orleans Prostitutke7 New Orleans Prostitutke6 New Orleans Prostitutke5 New Orleans Prostitutke4 New Orleans Prostitutke3više fotki na So Bad So Good

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori