Trend

Kako stvoriti vlastiti stil

lifeX.hr

Kada kažemo da je neko  “stylish” zapravo mislimo da je “dobro obučen”. Koliko poznatih zvijezda možemo nazvati takvim pridjevom? Rekli bi puno. Ali tko su od njih prave ikone stila? Na ovo pitanje je teško odgovoriti jer gotovo da se nitko od njih ne može se usporediti s Marilyn Monroe, Marlene Dietrich, Gretom Garbo, Sophie Loren i Audrey Hepburn i njihovom sposobnošću da  izborom odjeće cijelo vrijeme njeguju isti prepoznatljivi stil. Taj stil od njih je i stvario prave božice.

Danas je sve teže vidjeti osobu koja ima svoj vlastiti stil. Iako vrijeme i životno iskustvo pokazuje da ipak svaka žena ne može postati božica, no treba probati, potruditi se!

U potrazi za stilom
Osobni stil je nešto vidljivo na prvi pogled. To je važnije od bilo kakvih modnih trendova i slijepog praćenja mode. Obične žene pokušavaju imitirati stilove popularnih diva, no da li je to vrijedno? Postoje samo nekolicina poznatih koji zaista imaju svoj vlastiti stil. 

Počnimo od Madonne, koji se smatra kraljica pop glazbe. Godine 2000 bila je uvrštena u Guinnessovu knjigu rekorda sa njenih 85 transformacija tijekom njezine karijere: od začaranog anđela u svom spotu Like a Virgin do slatkog demona iz njezine Ray of Light turneje.To je veliko i značajan, naravno, ali što se tiče stila da će bilo tko znati opisati Madonnin stil. Dakle, znate li što je Madonnin stil? To je skup vrlo modernih predmeta, kraljica mijenja svoje stilove po svakoj turneji, na svakoj značajnijoj pjesmi i ona će zauvijek biti modna ikona, ali ona nikada neće biti ikona stila.

No, tu je još jedna djevojka – Dita von Teese – pin-up djevojka kao sa starih slika. Ona je nekad bila plavokosa djevojka iz Rochester, SAD-u. Njezino ime je Heather Sweet Renée i nekada je bila obična djevojka na koju nitko nije obraćao pažnju, no ona je imala svoj san, htjela je postati provokativan kao Bettie Page i fina kao Rita Hayworth. Voljela je gledati filmove iz četrdesetih i pedesetih godina, a onda je krenula eksperimentirati i tražiti svoj stil. Na kraju je obojila kosu u crno, izabrala vintage odjeću i pri tome pazi na svaki detalj – korzet, čarape, visoke štikle i nakit, make up, frizuru. Dita je takva već 10 godina i vjerojatno nikada neće izaći iz te svoje životne „furke“!

Stil radionica
Dakle, što je osobni stil? Osobni stil je je ono što pokazuje vašu osobnost i vaše preferencije. To mora biti nešto jedinstveno i kontinuirano i prepoznatljivo.To znači da se iz modnih trendova bira samo ono što je u skladu s osobnim stilom, a ne slijepo uzima sve što se nudi i što je IN. Ako govorimo o Diti ona može biti izazovna pin-up djevojka, a onda odjednom skrivati svoju snježnu bjelinu lica pod velom, ili se pojavi u javnosti s luksuznim  pernatim šeširom. No, ono što ona nosi uvijek slijedi jedan određeni stil. 

Korak 1. Vaša osobnost
Svaka osobnosti stvara svoj jedinstveni stil. Možemo govoriti o stilu samo ako je osobnost  istaknuta kroz nju. Prisjetimo se starog film Sabrina Billy Wilder. Audrey Hepburn glumi glavni lik, običnu djevojku, kći vrtlar, zaljubljenu u sina poslodavca svoga  oca. Da bi došla do svog cilja odlazi u Pariz, modni grad. Dvije godine kasnije ona se vraća kući i „ubija“ prijestolonasljednika  sa svojim prekrasnim izgledom. To se događa ne zbog moderne odjeće, to se događa zbog njene osobnosti i njenog stila koji je bio drugačiji od drugih. 

Često se kaže da je stil zapravo urođen, kao karizma ili ugodan glas. Iako u tome ima istine, ne mora biti uvijek tako. Marlene Dietrich, ikona stila, svoj vlastiti stil je tražila dugo.  U početku karijere je gotovo bila i smiješna u pojedinim kreacijama. No, kada je upoznala Sternberg sve se promijenilo, tada je otkrila svoj stil te ga je slijedi do kraja svog života. Kao rezultat toga je postala ikona stila. Dakle, prvo i neminovno morati otkriti sebe, tko ste to vi  i što zaista želite, razmislite o idealnoj sebi, kako izgleda ta slika? Da li ste divlja buntovnica koja se najbolje osjeća u kožnoj jakni sa zakovicama ili nježna žena koja obožava jednostavne cvjetne haljine. Najbolji način za pronaći svoj stil je razumjeti vaš unutarnji svijet. Pronaći sebe! Bez toga ne možete dalje. U traženju sebe česte su pogreške da poželite biti kao netko tko vam se svidi, ako neka haljina savršeno stoji npr. seksi MM na vama može izgledati smiješno ako nemate takvu osobnost i energiju. Dakle, okrenite se u sebe i otkrijte što ste to vi i koji stil najbolje može iznijeti vašu osobnost.

 Korak 2. Osnove stila
Raznolikost stilova je beskonačna, ali sve su samo varijante triju osnovnih stilova.

Vječni klasik. Jackline Kennedy je netko tko ga preferira i nikada nije htjela probati nešto drugo.

Kreativna osobnost. Sve ideje su ovdje moguće. Oni koji vole ovaj stil vole se isticati, a ne se skrivati ​​u masi. Tunike, amorfan odjeća, hip šik, etničke predmeti, romantična i ženstvena slike, komplicirani dizajna i kreativne odlike su ključne točke ovog stila.

Kontra kulture. Ljudi koji vole ovaj stil napraviti će sve da se odmaknu od mase. Masovna kultura nije za njih.  Za njih ništa ne može biti gore od žena koje kupuju trendovske stvari i sveizgledaju isto, oni žele izgledati suprotno od toga. Primjeri  tog stila su Marlene Dietrich i Greta Garbo. Sredinom prošlog stoljeća ove su žene nosile tuxedo i muški kape i obožavale crnu boju, suprotno od svih iz tog doba.

A sportski stilI? Ovaj stil izgleda prikladan jedino u dvoranama i stadionima.

3. korak. Moda
Moda bi trebala poslužiti samo kao instrument za stvaranje individualnog stila. Preslikavati modne trendove je potpuna glupost, trendovi vas tek mogu inspirirati da od njih uzmete samo ono što odgovara vašem stilu ili da svoju garderobu nadopunite pojedinim detaljima koji će se savršeno uklapati u to što imate.

Stvaranje vašeg osobnog stila nije nešto što se događa preko noći, na tome se treba raditi i eksperimentirati, konstantno tražiti i biti kreativan. Ali ništa se prekrasno ne  može postići lako, ne zaboravite to i uživajte u otkrivanju!

via:millionlooks.com

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori