Poruka dana

Kako probuditi sreću iznutra

lifeX.hr

srca

 

Danas smo stalno u nekom muvingu, stalno zaokupirani s nečim.  Moramo raditi kako bi imali novca, moramo brinuti o obitelji, kuhati, spremati, kupovati….. toliko je toga što moramo. Postoji bezbroj unutarnjih i vanjskih pritisaka koji nas guraju dalje. Ne možemo ostati statični, stalno moramo razmišljati gdje želimo i trebamo biti.

U svom tom vlastitom kaosu ponekada trebamo malo zastati i vidjeti veću sliku. Umjesto pitanja gdje to moram biti, pitajmo se što to trebamo biti i zašto. Što radimo ovdje u ovom životu? Što smo došli promijeniti ili preobraziti? Što imamo podijeliti sa svijetom?

Samo tako možemo otkriti našu pravu svrhu i ostvariti naše potencijale. Bez toga, samo bezglavo trčeći za novim ciljevima, može nam se dogoditi da promašimo cijeli život jureći za krivim stvarima.

Kada shvatimo naše “zašto”, onda čak i ako smo pod pritiskom možemo živjeti u radosti znajući da unatoč kaosu koji nas okružuje, mi ispunjavamo veći plan i svrhu. Tada budimo pravu sreću koja dolazi iznutra i ne ovisi o vanjskim okolnostima.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori