Trend

Kako preživjeti siječanj???

lifeX.hr

depresija

Eto, gotovo! Bajka Božića, lampica, novogodišnjeg dočeka, poklona, jelkica, kolača, euforije, ljenčarenja i svega onoga što smo toliko dugo čekali i što nam je zadnji mjeseci pružalo onaj divni osjećaj smisla i ljepote sada je iza nas.

Preživjeli sve ove blagdane, prenajedali se da ne kažem prežderavali se, istrošili,  pili, skitali, slavili, ljubili i sada se trebamo vratiti u normalu. A ta normala, (zapravo, na ovim našim prostorima više je nenormala)  tako nam teško pada. Kako se bezbolno natrag spustiti u brige, brutalnu svakodnevnicu, dane bez okusa i čekanje da nam bude bolje.

Dok je sve to trajalo zaboravili smo na naše probleme, recesije, bijedu, besmisao, dosadu, svakodnevnu rutinu, šefa koji nas maltretira, nestašicu, depresiju, nervozne ljude oko nas, sve je to zadobilo neku drugačiju dimenziju i činilo nam se da je svijet ljepši.

I sada odjednom ostajemo bez svega toga, budimo se u ne tako romantičnoj realnosti. Vrlo zajeban trenutak  osvještavanja. Izgubili smo svjetlu točku u tunelu, istrošili se, dobili po koju kilu i ajde ti sada živi i budu dobre volje. Pa tko bi!!! Totalna depresija! A još kada se pogleda van u ovo tmurnom olovno nebo,  poželimo samo prekriti se preko glave i reći: „Trenutno ne živim!“

Ali život ide dalje, bili mi ispod pokrivača ili ne!

100.000 sretnih hrvata kojim je ostalo u džepu malo više kuna pobjegli su na skijanje da istroše te nagomilane kalorije i još malo pobjegnu od siječanjske depresije. Snijeg, planine, kuhanac, društvo, di ćeš bolje. Ali ne budite ljubomorni, kada se vrate, i njih čeka isto,  ščepati će ih ta siva depresija, bez brige, neće ni oni proći neopaženo.

Ona ostala ekipa koja vozi slalom na karticama i spretno balansira iz minusa u minus krenula je po dućanima. Ljudi moji da li ste vidjeli kakve rasprodaje vrebaju na nas. Kada vidite veliki natpis SALE 70% jooooooooooooooooj kako se vrati onaj adrenalin i želja za životom. Zapravo sav taj konzumerizam i svi ti izlozi sa kojih nas bombardira SALE i nije tako loš, vraća nas u život, uz SALE 70% osjećamo kako nam srce opet kuca, kako krv kola našim žilama. A da nema toga, ajde priznajte gdje bi bili, da u ku…..! Stoga ne kukajte!  Živo SALE!! On je taj koji odgađa kukanje,  kukati ćemo kada nam stignu računi i kada budemo morali platiti ceh našoj antidepresivno SALE terapiji.

 Al znate što, baš nas briga za to. U drugom mjesecu dolaze maškare pa ćemo se preobući u nekoga drugoga, a taj drugi nije peglao kartice i nije u dugu i nema dosadan život, i možda čak i ne živi u ovoj crnoj rupi, možda čak ni u ovom dobu, stoga no sikiriki, no no! Kao što vidite, rješenje uvijek postoji!

Kao i svih ovih godina, nekako ćemo mi sve to preživjeti i nadživjeti, stoga gdje god bili nabacite osmijeh. Tako nam je kako nam je, ali uz osmijeh sve se čini nekako bolje. A i ljepši smo kada se smijemo, a ako se jako smijemo gubimo i kalorije (a to nam svima treba), a i učvršćujemo facijlane i trbušne mišiće, (ma i to nam treba), a i zarazno je pa tjeramo druge na smijeh. Super je taj smijeh. Zapravo bolji od SALE, potpuno je besplatan i nema nuspojava, 100% organic.

 Pih, baš sam mislila krenuti u neki od shoping centara gdje me čeka SALE, al odustajem. Idem nazvati nekog frenda da se smijemo zajedno.

 kolumna-danijela-gasparovic

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori