Životne spoznaje

Kako prebirati po ormaru i ostati sretan

lifeX.hr

Sretni ste što je stiglo toplo vrijeme, veselite se suncu, haljinicama, sandalama i svemu što nosi sunce. Spremate vaše zimske komade i vadite ljetne stvari i onda, kada vidite što imate od krpica što život znače, naglo vam dođe tuga u srce. Kao i ostalih 99,99% žena (i manji postotak muškaraca) shvaćate da nemate što obući. A jajaj! Ormar vam je poluprazan ili natrpan kojekakvim glupostima koje ne nosite već godinama. Da, to se zove prava noćna mora za svaku ženu!

Ok, nije sve tako crno. Uz malo novaca i pametan odabir vaš ormar može postati mjesto vašeg veselja a ne tuge. Ne vjerujete?? Idemo korak po korak…može? “Funkcionalan” ormar se mora “graditi”, pa krenimo!

  1. Kao prvo, bez imalo grižnje savjesti, tuge u oku ili lažnih opravdanja odvojite sve ono što iz razno-raznih razloga niste obukli u prošloj proljetno-ljetnoj sezoni. Ako nešto niste obukli prošle godine, ma vjerujte nećete ni ove. Ostavite samo ono što nosite.
  2. Usredotočite se na osnovama. Osnove su bitni. To su one stvari koje nosite vrlo često, one koje koristite  i kombinirati s drugim komada u vašem ormaru. To su: mala crna haljina, traperice, bijela košulja, uska suknja, par širokih hlače,  kardigani, jednostavan nakit, šal i kvalitetne jakne, nešto što je klasika i zauvijek in.  
  3. Budite oprezni s trendi komadima. Da, moda uvijek govori što će to biti u trendu ove sezone, ali trendovi dolaze i odlaze, a ako želite izgraditi funkcionalni ormar usredotočite se  na osnove. Naravno da možete dodati nekoliko trendovskih komada svake sezone kako bi vaš ormar ipak bio redovno ažuriran.
  4. Boje! Jako bitno, naravno. Birajte neutralne boje. Ako planirate izgraditi funkcionalni ormar trebali biste se odlučiti za: crnu, bijelu, smeđu, sivu,  tamno plavu i krem. Ove boje su jednostavne za kombiniranje s drugim bojama i uvijek izgledaju sjajno.
  5. Naučite se oblačiti slojevito. To vam daje mogućnost neobičnog kombiniranja i svakodnevnog stvaranja novog izgleda. Tada ponekad i ljetnu haljinu možete obući u zimu kombinirajući je s debelom vestom ili puloverom. Slojevito oblačenje raspršuje vašu maštu i savršeno je za ovo ćudljivo proljetno toplo-hladno vrijeme.
  6. Obratite pozornost na komade odjeće koje se uklapaju na vaše tijelo, ne kupujte nešto preusko ili preveliko samo zato što vam se sviđa. Najbolji su modeli koji su prilagodljivi kojoj kili više ili manje. Lepršavi i rastezljivi. Osim što su ugodni za nositi lijepo će vam i stajati.
  7. Kupujte odjeću u skladu s vašim stilom. Tada će svi komadi međusobno biti kompatibilni.  Ne lutajte previše stilski. Ormar će vam biti pun neprimjerenih komada koje nećete moći uskladiti i nikada nećete imati što obući.
  8. Bez obzira što ste, recimo zaljubljeni u traperice, ne možete bazirati vaš ormar samo na majicama i trapericama. Svaka prigoda traži određen tip garderobe, pobrinite se da u ormaru imate garderobu za vaš stil života, poslovni, večernji, casual , sportski, kućni….!!!
  9. Garderoba mora biti produžen dio vaše osobnosti. Nekom nešto stoji dobro, ne povodite se za drugima, pustite da garderoba priča o vama, a ne o trendovima.
  10. Zabavljajte se. Neka vam vaš ormar bude ekspresija vaše mašte i lepršavosti. Ne razmišljajte o garderobi i modi kao o nečemu što vas samo tlači, razmišljajte o tome na kreativan način, izražavajte se kroz garderobu i sve ono što ide uz to. Kada već imate mogućnost za igru, pa zašto se ne bi igrali!! Bilo bi glupo, zar ne??

 DG

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori