Životne spoznaje

Kako možete pobijediti svog Golijata

lifeX.hr

Imate li trenutaka kada se osjećate kao da igrate igru ​​u kojoj gubite? Izgleda vam  da uvijek završite s istom vrstom odnosa ili s istim scenarijima u financijama? Ili možda pokušavate skinuti istih 5 kilograma viška? Ako je tako, niste sami. Ova vremena mogu biti frustrirajuća, čini nam se kako ne možemo ništa učiniti.

Mi kao ljudska bića često pokušavamo kontrolirati vanjske elemente našeg života. Druge ljude, mjesta ili situacije vidimo kao izvor naših problema. Kabalisti međutim, imaju potpuno drugačiju perspektivu: Područja gdje imamo najviše problema i frustracija su područja gdje postoji najveći potencijal za transformaciju i rast. Ako ovo znamo tada možemo razmišljati o tome kako su naši najveći izazovi uistinu najveći blagoslovi.

Baal Shem Tov, poznati Kabalist napisao je: “Stvaranje se može usporediti sa slikom od puzli koja je rastavljena na komadiće. Naša je svrha ponovno sastaviti sliku, tako se i mi možemo smatrati sukreatorima svijeta. Mi smo ovdje kako bismo transformirali našu želju za koja nam šapuće na uzimamo samo za sebe u želju za primanjem radi zajedničkog dobra. To je jedina prava duhovna bitka našeg svakodnevnog života.

U svakom trenutku unutar nas postoje dvije struje svijesti. Jedan je tok koji samo misli o sebi, koji je uhvaćen u naše brige, naš jad, koji traži trenutno zadovoljavanje vlastitih egoističnih potreba, Glas koji kaže: “Odustajem od svega, od želje da budem dobar, da se dobro dobrim vraća.”

Ali postoji još jedan tok tok koji je dio rijeke svih životnih oblika. Ovaj tok razmatra kako pomoći drugima, kako ispuniti svoju vlastiti svrhu i svoje potencijale, kako biti prisutan u trenutku i zahvalan na svemu što imamo, kako razviti unutarnju snagu. Ovaj tok je siguran, on zna da bez obzira na sve, Božanska energija je uvijek s nama, čak i pogotovo kad ju ne vidimo.

Jednom kada postanemo svjesni kako ove dvije struje svijesti struje u nama u svakom trenutku, možemo shvatiti kako je na nama odluka što ćemo s njima i kojoj struji ćemo se prikloniti. Onoj koja nam daje sumnje i hlapljivo uzima samo sebi ili ćemo zadržati sigurnost i znanje da smo upravo tu gdje trebamo biti i potpuno smo sposobni prevladati ono što je pred nama?

Ovaj tjedan postoji kozmički kanal kroz koji možemo dobiti poticaj energije za borbu protiv ove bitke. Svaki put kada izađemo iz naše zone udobnosti da bismo bili tu za drugom, svaki put kada odlučimo vidjeti dobro u drugima umjesto da ih osuđujemo, svaki put kad se odupremo našim sumnjama u snagu ​​Stvoritelja, upalimo još jedno svijetlo u mraku, stavljamo energiju dobrote i smanjujemo kaos u svijetu.

Michelangelov David izrađen 1504. godine je remek-djelo renesansne skulpture, jedno od najpoznatijih umjetničkih djela na ovom planetu. Kip prikazuje kralja Davida iz Biblije u trenutku kada odlučuje boriti s Golijatom. Svi se mi moramo suočiti s Golijatima u našim životima. Dokle god ima dah u našim plućima imat ćemo izazove koje trebamo prevladati.  Ako imamo snage i vjere nema te prepreke koju ne možemo svladati. Što ćemo napraviti odabir je na nama.

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori