Ideje

Kako dobiti zid za pisanje

bojazatable6

Pisanje po zidovima postao je pravi hit i mnogi ste nam pisali i tražili ideje kako napraviti takvu boju. Ovo je odličan način da vrlo jeftino unesete kreativnost u vaš prostor. Ovakvim zidom su posebno oduševljena djeca kojas sada slobodno i bez straha mogu šarati po svojim zidovima kredom te sve to onda lako obrisati.

Ovu boju možete nanositi i na druge provršine, također je možete napraviti u raznim bojama iako je crna najefektnija.

Potreban materijal:

 • 250 ml lateks boje za zidove, i to mat varijanta
 • 30 g  mase za fugiranje  pločica, finije granulacije
 • brusni papir granulacije 150

Priprema:

Promiješajte boju i  masu za fugiranje što bolje, da ne bude grudica.

Brzo nanesite boju (pošto se fug masa brzo vezuje) na željenu površinu i ostavite da se osuši. Onoliko koliko joj treba. Kada se boja dobro osuši, nježn,o brusnim papirom pređite po zidu, a onda ga prebrišite vlažnom krpom.

I to je to! Uživajte u svom zidu
bojazatable

bojazatable2

bojazatable3

bojazatable4

bojazatable9

bojazatable14

Facebook komentari

3 komentara

 • Postovani,

  Htjela bih da obojim kuhinju tako da djecica mogu crtati ali mi nije jasno kako dobiti onu lijepu antracit boju.
  Sta staviti u 250 ml latexa i 30 gr fug mase da se dobije antracit boja??Kupiti gotovu antracit boju u koju dodam fug masu ili dodavati crni toner dok se ne dobije zeljena boja?
  Hvala unaprijed!

  Pozdrav Emma!

  • Poštovana Emma,

   nismo probali napraviti ovo sami pa nemamo iskustva, no predlažemo da kupite crnu masu za fugiranje i latex boju najsličniju željenoj, možda nijansu svjetlije. Kada dodate crnu fug masu smjesa će biti malo tamnija, ako nije dovoljno tamna uvijek možete dodati malo tonera.
   Držimo palčeve da uspijete! Pošaljite nam fotografiju i vaša iskustva rado ćemo to objaviti.
   Veliki pozdrav
   lifex.hr

 • Pozdrav ! htjela bih napomenuti da sam našla ovakav “recept” na eng i ujedno zahvaliti na prijevodu “Unsanded tile mort” . Na toj stranici oni prebojaju tri sloja masom , odnosno prvi put ,pa pričekaju da se osuši i prijeđu brusnim papirom ,pa ponavljaju da zadnjeg sloja. Na koncu cijelu ploču prešaraju kredom i obrišu jedva vlažnom spužvicom . Heccimovic Emma nisam sigurna kako ,ali vidim da u art shopovima imaju već gotove prozirne mase za školske ploče . Tako da bih je trebalo također triput premazati na već obojeni dio i to je to . Tako bih mogla imati ploču bilo koje boje . 🙂

Komentari dozvoljeni

— obavezno *

— obavezno *