Trend

Južna Amerika kao inspiracija profinjenih Loré modela

lifeX.hr

naslov

Sinoć smo u Kaptolu na Fashion Week Zagreb/Cro a porter vidjeli novi koncept ovosezonskih predstavljanja modnih kolekcija domaćih dizajnera. Predstavljanje mode zamišljeno je u potpuno drugačijem, ekskluzivnijem i intimnijem ozračju, pred užim krugom ljubitelja domaćeg modnog dizajna.

Prvo u nizu takvih modnih showroom predstavljanja u sklopu navedenog projekta održalo se sinoć, a svoju kolekciju predstavio je brend LORÈ pod vodstvom Lorete. Loreta osim što se bavi dizajnom, po struci povjesničarka umjetnosti i profesorica španjolskog jezika, stoga ne čudi njena vječita inspiracija Južnom Amerikom. U svojoj novoj kolekciji koristi tradicionalne hispanoameričke motive ujedno promovirajući manualni pristup “slow fashion” konceptu mode.

Zanimljivo je što su materijali za ovu reviju ručno tkani prema predlošcima argentinskih tradicionalnih motiva, a tkala ih je nagrađivana tkalja Ivna Matičec. Boje u kolekciji su tople, zemljane, zagasite, jesenske, a materijali su prirodni – vuna, pamuk, svileni pliš, svila i koža.

38 manekenki sinoć je predstavilo 38 kombinaciju od popularnih kaputa i kombinezona do elegantnih i profinjenih večernjih haljina koje u sebi nose štih dama Hoolywooda.  Svi modeli su izrazito romantični i ženstveni, vrlo nosivi s prizvucima etna

Veliki je naglasak na detaljima koji su napravljeni posebno za ovu kolekciju: dugi vuneni šalovi u izvedbi su Ivne Matičec, a metalni gumbi i nakit je izradio poznati kipar Silvio Hrnčir (Lapidarium).

Među mnogim poznatim damama koje su sinoć bile na reviji izdvajamo Gabi i Terezu, kao prave dame starog kova.

gabi i tereza lore

fotke: Zvonimir Ferina


Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori