Trend

Jesmo li izgubile ženstvenost?

lifeX.hr

moda

Moda je vrlo zanimljiva stvar, iz nje se može puno toga čitati pogotovo ako u dvije minute pogledate glavne trendove u zadnjih 100 godina.

Prva stvar koja padne na pamet kada ovako u nizu pogledate kako su žene izgledale prije i kako izgledaju danas. Ne možemo se oteti dojmu da smo negdje izgubile ženstvenost, putenost i nježnost.

Još tamo šezdesetih žene su nosile rukavice i bile prave dame, a onda se je sve promijenilo i sada smo postale frajerice u hlačama. Ako malo bolje zavirite u svijet žene i jesu postale frajerice u hlačama i pomalo smo preuzeli mušku ulogu, a muškarci su se izgubili.

Postavlja se pitanje jesmo li mi postale frajerice jer su se prvo muškarci izgubili i prestali biti pravi muškarci ili smo mi prvo postale frajerice pa je to uvjetovalo da se muškarci izgube. Bilo koji da je odgovor, rezultat svakako nije dobar. Sada smo svi izgubljeni i tražimo se u egu dokazujući sebi i drugima koliko smo važni. Da smo doista povezani sa sobom Facebook i druge društvene mreže ne bi bile pune selfija kojim pokušavamo pokazati se i zaraditi odobravanje kako bi dobili sigurnost.

Vidite li samo što se sve može izčitati iz mode. Zato bi se svi trebali potruditi i živjeti iskonskog sebe, a ne uvjetovane uloge. I svakako bi bilo lijepo izvući onaj ženski dio nas na površinu i vratiti se ženstvenosti.

Biti žena, to je tako divno!

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori