Zdravlje

Jeli jedna od vaših odluka bila da ćete vježbati?

lifeX.hr

vjezbe

Priznajte da je jedna od vaših novogodišnjih odluka bila da ćete početi vježbati. I kako ide?

 

Ako ste već odustali, razmislite još jednom. Ulazimo u novi mjesec, iza nas ostavljamo siječanj za kojeg kažu da je vrlo depresivan, a ovaj je bio i vrlo hladan, a sada na sreću sve to ostavljamo iza sebe i ulazimo u novu energiju. U veljači čeka nas Valentinovo, fašnik, krafne, puno veselja i smijeha. Ovo je odlična energija koja vas može potaknuti da se ponovno pokrenete i postanete aktivni.

Svaka tjelesna aktivnost nakon dugo vremena neaktivnosti može dovesti do  upale mišića, istegnuća, ozljede mišića, bolovi u koljenima ili ostalim zglobovima vrebaju nakon pretjerano žestokih vježbanja. Ice gel s efektom hlađenja kože vrlo je djelotvorna pomoć jer sadrži mentol te pomaže smanjenju otekline, olakšava upalu mišića te doprinosi boljoj cirkulaciji.

Bol prouzrokovana povredama, oteklinama, kronična i manje kronična bol kao i reume učestalo nas mogu priječiti u redovnim aktivnostima i naumima, a dodatna bol u zglobovima itekako otežava kretanje, pogotovo osjetno za vrijeme promjenjivih dana. Olivalov Konjski balzam funkcionalan je pripravak koji blagotvorno djeluje na muskulaturu, zglobove i kosti, ublažava bol, poboljšava cirkulaciju uz učinak hlađenja na mjestu primjene, a simboličan naziv je dobio zbog asocijacije na konja i njegovu gibljivost. Visoka koncentracija ekstrakta divljeg kestena olakšava pokretljivost pogotovo kod tretiranja akutne boli u zglobovima dok kamfor, koji se inače koristi za olakšanje bolova u mišićima i zglobovima, daje osjećaj hlađenja i djeluje poput laganog anestetika. Konjski balzam dolazi u dvije verzije, Konjski balzam i Konjski balzam HOT koji u svom sastavu sadrži čili papriku zbog čega dolazi do efekta grijanja što ima povoljan utjecaj na cirkulaciju.

Preparati se mogu kupiti u bolje opremljenim ljekarnama, trgovačkim centrima i drogerijskim lancima.

Konjski balzam 19,99 kn

Konjski balzam HOT 29,99 kn

Ice gel 44,99 kn

gelovi

 

Facebook komentari

lifeX.hr

Odgovori